Ματίνα Παγώνη για πανώλη αιγοπροβάτων: Δεν έχει καμία σχέση με τον άνθρωπο, δεν μεταδίδεται

Ματίνα Παγώνη για πανώλη αιγοπροβάτων: Δεν έχει καμία σχέση με τον άνθρωπο, δεν μεταδίδεται

«Δεν έχει καμία σχέση με τον άνθρωπο, δεν μεταδίδεται», ξεκαθάρισε στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, την ώρα που ανησυχία προκαλούν σε περιοχές της Θεσσαλίας τα κρούσματα πανώλης που έχουν εμφανιστεί σε αιγοπρόβατα.

«Όμως με τα ζώα είναι ένα πρόβλημα, γιατί πολλά ζώα εκεί στην περιοχή της Θεσσαλίας είχαν προβλήματα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή», συνέχισε.

Πανώλη αιγοπροβάτων: «Μεταδοτικό ιογενές νόσημα που προσβάλλει μόνο τα πρόβατα και τις αίγες» λέει η Κτηνιατρική Υπηρεσία Θεσσαλίας

Σύμφωνα με ενημέρωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας εστίες πανώλης εμφανίστηκαν σε αιγοπρόβατα στα Τρίκαλα, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, έχουν εντοπιστεί οκτώ κρούσματα στην περιοχή της Καλαμπάκας κι ένα στην Ελασσόνα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν θανατωθεί πάνω από 2.400 ζώα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η αρμόδια υπηρεσία, «πρόκειται για μεταδοτικό ιογενές νόσημα Υποχρεωτικής Δήλωσης που προσβάλλει μόνο τα πρόβατα και τις αίγες και απαιτεί τη λήψη άμεσων έκτακτων μέτρων».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ