Lockdown: Τα επόμενα βήματα χαλάρωσης – Ανοίγουν σύντομα χιονοδρομικά, Φεβρουάριο Γυμνάσια και Λύκεια, αργεί η εστίαση

Lockdown: Τα επόμενα βήματα χαλάρωσης – Ανοίγουν σύντομα χιονοδρομικά, Φεβρουάριο Γυμνάσια και Λύκεια, αργεί η εστίαση

Σε ρυθμούς αποκλιμάκωσης των μέτρων έχει μπεί η κυβέρνηση, μετά την ομαλή επανέναρξη των δημοτικών σχολείων, και των λειτουργιών –με περιορισμούς- στις Εκκλησίες και το χθεσινό άνοιγμα της αγοράς, που πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα και με εμπόρους και καταναλωτές να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα.

Στον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων χαλάρωσης η κυβέρνηση εντάσσει αρχικά τα χιονοδρομικά κέντρα, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, τις σχολές οδηγών και την άρση του περιορισμού μετακίνησης από νομό σε νομό, ενώ ακόμα υπό συζήτηση είναι το ζήτημα της εστίασης.

Μετακινήσεις και χιονοδρομικά

Ειδικά για τη μετακίνηση από νομό σε νομό, που θα επιτρέψει και την επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρωω, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε γνωστό χθες ότι, θα τεθεί επί τάπητος την ερχόμενη Παρασκευή κατά τη σύσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Ωστόσο ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τις κόκκινες περιοχές.

Σε ένα μήνα η εστίαση (και μόνο έξω)

Όσον αφορά την εστίαση, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε 15 μέρες η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Παιδείας θα δώσει μια πρώτη εισήγηση με προϋπόθεση όμως ποτό και φαγητό να σερβίρεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους. . «Όταν θα ανοίξουμε την εστίαση, θα ανοίξουμε από τους εξωτερικούς χώρους, υπάρχει επιδότηση για θερμαντικά σώματα», σημείωσε για το θέμα ο κ. Γεωργιάδης. «Απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα της εστίασης, δεν είμαστε κοντά», διευκρίνισε ο υπουργός. Άλλες κυβερνητικές πηγές, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει νωρίτερα από έναν μήνα και αφού εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο, καθώς αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού ο πρωθυπουργός θα επιστρέψουμε σε συνθήκες lockdown

1η Φεβρουαρίου τα Γυμνάσια και Λύκεια

Σε σχέση με την επιστροφή στα θρανία των μαθητών γυμνασίου και λυκείου η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου, καθώς απορρίφθηκε οριστικά το σενάριο να επιστρέψουν στις τάξεις μόνον οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

«Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση», σημείωσε χθες ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος, καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος. Όπως ανέφερε μάλιστα, ενδέχεται να χρειαστούν δύο εβδομάδες προκειμένου να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια, με την προϋπόθεση πως θα πάνε καλά τα πράγματα με το εμπόριο, αλλά και τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας, που αναμένεται να επηραστούν από το κρύο, το οποίο φοβίζει τους ειδικούς ότι θα διαμορφώσει συνθήκες για αύξηση διάδοσης του ιού.

Συζητούν για το κυνήγι

Αναφορικά, τώρα με το κυνήγι και το ψάρεμα, η επιτροπή των ειδικών θα επανεξετάσει την Παρασκευή την απαγόρευση, μετά τις έντονες αντιδράσεις συλλόγων και φορέων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ