Lockdown: Πάσχα και εστίαση στο «μικροσκόπιο» - Στα ύψη οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Lockdown: Πάσχα και εστίαση στο «μικροσκόπιο» - Στα ύψη οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Οι μετακινήσεις το Πάσχα και η εστίαση έρχονται στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων, αναμένοντας βεβαίως να δει πώς θα εξελιχθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Η εβδομάδα που ξεκινά θεωρείται κρίσιμη, καθώς από σήμερα επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές του Λυκείου και οι εκπαιδευτικοί, ενώ, παράλληλα, λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Όσον αφορά τον εορτασμό του Πάσχα, οι ειδικοί και η κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα έχουν μια πληρέστερη επιδημιολογική εικόνα στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, οπότε και θα έχουν συμπληρωθεί 20 ημέρες από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων και δύο εβδομάδες από τη διά ζώσης εκπαίδευσης των μαθητών.

Στόχος είναι το Πάσχα να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, δεδομένου ότι αναμένεται να ανοίξει και ο τουρισμός στις 15 Μάϊου.
Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την εβδομάδα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα και την εισήγηση της επιτροπής.

Το δεύτερο μεγάλο δίλημμα αφορά στην εστίαση. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης επανέλαβε χθες τη γραμμή για άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα.

Στα ύψη οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Ωστόσο, την ίδια ώρα προβληματίζουν οι υψηλοί αριθμοί εισαγωγών στα νοσοκομεία και διασωληνωμένων.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο 4.519 νέα κρούσματα - 2.801 προχθές και 1.718 χθες. Οι κρίσιμοι, οι «σκληροί» δείκτες, όμως, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Οι νέες εισαγωγές ασθενών το περασμένο Σάββατο ήταν 535 και χθες μέχρι νωρίς το βράδυ 568.

Από τους 1.103 ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη Covid -19 που εισήχθησαν το προηγούμενο διήμερο στα νοσοκομεία όλης της χώρας, οι 553 νοσηλεύτηκαν στην Αττική. Στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου νοσηλεύονται πλέον 2.617 άτομα και σε εκείνα της βόρειας Ελλάδας άλλοι 1.456 ασθενείς - αξίζει να σημειωθεί πως και στις δύο περιοχές καταγράφεται σταθερά αύξηση στις εισαγωγές νέων ασθενών. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στα νοσοκομεία είναι μια «ανάσα» πριν από τους 800 και συγκεκριμένα έως χθες ανέρχονταν σε 780.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS