Λάρισα: Συνεχίζεται ο σχεδιασμός για την βελτίωση της προσωρινής στέγασης των σεισμόπληκτων

Λάρισα: Συνεχίζεται ο σχεδιασμός για την βελτίωση της προσωρινής στέγασης των σεισμόπληκτων

Συνεχίζεται ο σχεδιασμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Υποδομών για τη σταδιακή αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της ΠΕ Λάρισας, οι οποίες επλήγησαν από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις των προηγούμενων ημερών.

Ειδικότερα ο σχεδιασμός επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση και βελτίωση της προσωρινής στέγασης των κατοίκων που διαμένουν τις τελευταίες μέρες σε σκηνές, καθώς τα σπίτια τους έπαθαν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό και έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σήμερα αναμένονται να φτάσουν από το υπουργείο Υποδομών στις περιοχές Ελασσόνας - Τυρνάβου ένας πρώτος αριθμός 40 τροχόσπιτων, ώστε να βελτιωθεί η μετεγκατάσταση ενός αριθμού ανθρώπων οι οποίοι διαμένουν σε σκηνές μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της Τετάρτης. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, όπου αναμένεται σταδιακά να καταφθάνουν νέα τροχόσπιτα, αλλά και μεγαλύτεροι οικίσκοι που θα εγκατασταθούν όπου χρειάζεται σε συνεργασία με τους δήμους.

Ο κ. Αγοραστός, σημείωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως στις πληγείσες περιοχές συνεχίζεται η τροφοδοσία των κατοίκων με είδη πρώτης ανάγκης ειδικά για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Συγκεκριμένα στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία σε Δαμάσι του δήμου Τυρνάβου και αλλού, όπου έχουν εγκατασταθεί μέχρι στιγμής σκηνές για τους πληγέντες, συνεχίζεται η τροφοδοσία των κατοίκων με κουβέρτες, υπνόσακους, πόσιμο νερό και φαγητό, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία ηλεκτροδότησης ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν θερμαντικά σώματα για την προστασία των κατοίκων από το κρύο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπ. Υποδομών έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι χθες Παρασκευή 5 Μαρτίου αυτοψίες σε 841 σπίτια εκ των οποίων τα 520 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 22 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 12.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνεχίζεται, επίσης και η υποβολή αναφορών προς τον δήμο Λαρισαίων από κατοίκους και της πόλης της Λάρισας, για την εμφάνιση ρωγμών σε σπίτια, ενώ κλιμάκια μηχανικών συνεχίζουν τους ελέγχους.

Αναφορικά με τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης στη πόλη της Λάρισας, όπου εντοπίστηκε έντονη θολότητα στο νερό, μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις, σύμφωνα με την ΔΕΥΑΛ, έχει γίνει η αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης.

Παράλληλα όμως στην ανακοίνωση της δημοτικής επιχείρησης σημειώνεται, πως λόγω του μεγάλου μεγέθους του δικτύου ύδρευσης αλλά και του περιορισμού χρήσης των προβληματικών γεωτρήσεων, συστήνεται στους καταναλωτές ο περιορισμός της κατανάλωσης για όλες τις χρήσεις στις απολύτως αναγκαίες ποσότητες, προκειμένου να ομαλοποιηθεί σταδιακά η λειτουργία του δικτύου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS