Κορωνοϊός: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου -Τα τρία σενάρια για την επιστροφή των μαθητών

Κορωνοϊός: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου -Τα τρία σενάρια για την επιστροφή των μαθητών

Στις 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Εχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Γιατί, αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού (και) στο σχολικό περιβάλλον», ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Στο δεδομένο άνοιγμα των σχολείων τη συγκεκριμένη ημερομηνία αναφέρθηκε χθες και ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πάντως, η πορεία της πανδημίας και η «έκρηξη» κρουσμάτων τον Αύγουστο έχει προκαλέσει προβληματισμό στους λοιμωξιολόγους που σήμερα συνεδριάζουν προκειμένου να συζητήσουν όλα τα μέτρα που υπάρχουν στο τραπέζι για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ήδη, αρκετοί ειδικοί σε τοποθετήσεις τους έχουν δώσει μια πρώτη εικόνα για τη νέα κανονικότητα που θα περιμένει εκπαιδευτικούς και μαθητές στις σχολικές μονάδες, τονίζοντας επανειλημμένα τη σημασία τήρησης στο έπακρο των βασικών μέτρων προστασίας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση (αποστάσεις, μάσκες και καλή υγιεινή των χεριών).

Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων
Τα βασικά μέτρα που εξετάζονται για τα σχολεία προσανατολίζονται: α) στη χρήση μάσκας από όλους, β) στην εκ περιτροπής διδασκαλία, γ) στο ευέλικτο ωράριο λειτουργίας με εναλλαγή πρωινού- απογευματινού, πάντα με τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού θα παίξει καθοριστικό ρόλο στα μέτρα που θα ληφθούν από το κυβερνητικό επιτελείο για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ