Κορωνοϊός -Γώγος: Κάντε ρεβεγιόν μόνο με την οικογένειά σας

Κατηγορηματικός ότι τα Χριστούγεννα του κορωνοϊού πρέπει να τα περάσουν μαζί μόνο τα άτομα μίας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι εμφανίστηκε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος εξήγησε ότι ο αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο, καθώς θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι. «Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας», τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης, και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μία οικογένεια.

Ο κ. Γώγος είπε ότι η επιτροπή έχει θέσει το θέμα και όλα τα μέλη της συμφωνούν με τη θέση για γιορτές μόνο με την οικογένεια που ζούμε στο ίδιο σπίτι. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι δημιουργείται μια μικρή σύγχυση με τον αριθμό 9. «Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση», σημείωσε ο καθηγητής, αναφέροντας ωστόσο ότι η επιτροπή δεν είναι όργανο που αποφασίζει, αλλά είναι όργανο που γνωμοδοτεί.

«Πράσινο φως» για άνοιγμα εκκλησιών

Για τα αιτήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις λειτουργίες και τους πιστούς κατά τη διάρκεια των εορτών, τα οποία έθεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  στον πρωθυπουργό, ο κ. Γώγος απάντησε ότι είναι ήπια και εκτίμησε ότι η επιτροπή θα δώσει το «πράσινο φως».

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS