Κάρπαθος: Πώς σκοτώθηκε η 40χρονη ιστιοπλόος -«Δεν ήταν δεμένη με τους ιμάντες»

Κάρπαθος: Πώς σκοτώθηκε η 40χρονη ιστιοπλόος -«Δεν ήταν δεμένη με τους ιμάντες»

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Καρπάθου ο τραγικός θάνατος της 40χρονης Γαλλίδας ιστιοπλόου, που έπεσε από το σκάφος της στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean 600.

Η ιστιοπλόος Anna Konontchouk έχασε τη ζωή της όταν προσπάθησε να ανοίξει το πανί του σκάφους στο Aegean 600. Σύμφωνα με το ρεπορταζ της εκπομπής LiveNews το σκάφος είναι δεμένο στην Κάσο μετά το ατύχημα. Είναι καινούργιο, κατασκευής 2024, ελλιμενίζεται στο Λαύριο και διατίθεται προς ενοικίαση με τιμές που για κάθε εβδομάδα είναι στα 4000 περίπου ευρώ ή από 500 την μέρα.

Τα αίτια του δυστυχήματος σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς

«Όλα τα σκάφη, περισσότεροι από 1.000 ιστιοπλόοι, διεξήλθαν. Το λάθος είναι ότι η ιστιοπλόος δεν ήταν δεμένη με τους ιμάντες για την ασφάλειά της», δήλωσε στην εκπομπή του Mega ο ιστιοπλόος και πρώην πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Νίκος Καραγεωργίου.

Εξήγησε ότι «οι δύο ιμάντες από την πλώρη ως την πρύμνη δεν μπορούν να φύγουν από το σκάφος» και ότι είτε δεν είχε δεθεί ο ιμάντας είτε λύθηκε για να γυρίσει το πανί».

«Εκεί στο κατέβασμα τη πρύμνης την χτύπησε στο κεφάλι. Ο άλλος ιστιοπλόος απομακρύνθηκε από το σκάφος συνειδητά και τον περισυνέλλεξαν», σημείωσε, στη συνέχεια.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν

«Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνουμε αυτό το μεγάλο διεθνή αγώνα. Καταρχάς οι συμμετοχές των σκαφών είναι 69 από 22 χώρες από όλο τον κόσμο. Oι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εντάσεις ανέμου πολύ μεγάλες περνούσαν τα 9 μποφόρ πήγαν να κατεβάσουν από μπροστά τα πανιά τους και ένα τεράστιο κύμα τους πήρε τους δυο ιστιοπλόους έναν άντρα και μια γυναίκα και τους έριξε μέσα στη θάλασσα», είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, Ιωάννης Βαραμουδάκης στο Live News.

«Δυστυχώς η γυναίκα ήταν πιο ελαφριά και την πέταξε λίγο πιο μακριά μπροστά από το σκάφος και εν συνέχεια περνώντας το σκάφος τη χτύπησε με το πηδάλιο του», σημείωσε ο ίδιος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ