Κακοκαιρία «Oliver»: Έρχονται ισχυρές βροχές, κρύο και χιόνι το Σαββατοκύριακο - Θυελλώδεις άνεμοι με ριπές έως και 11 Μποφόρ

Κακοκαιρία «Oliver»: Έρχονται ισχυρές βροχές, κρύο και χιόνι το Σαββατοκύριακο - Θυελλώδεις άνεμοι με ριπές έως και 11 Μποφόρ

Όλα και όλοι συντείνουν ότι το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμβρίου θα είναι εκείνο της κακοκαιρίας "Oliver", που θα γίνει υπέρ το δέον διακριτή στη συντριπτική πλειονότητα των περιοχών της Ελλάδας, ακόμα και την Αθήνα, η οποία θα χτυπηθεί από ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η ΕΜΥ έβγαλε έκτακτο δελτίο, όλοι οι μετεωρολόγοι συμφωνούν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο χρειάζεται προσοχή και ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ, Νίκος Καντερές, έδωσε τη δική του ανάλυση.

«Η επερχόμενη κακοκαιρία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη. Ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη, καθοδηγούμενες από τον αεροχείμαρρο, θα σαρώνουν από το πρωί του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής ολόκληρη τη χώρα με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, αυτό που θέλει μεγάλη προσοχή είναι οι ισχυροί άνεμοι που αρχικά θα είναι νότιοι, αλλά μετά θα γυρίσουν σε βοριάδες, οι ριπές των οποίων θα αγγίζουν τα 9, 10 και 11 Μποφόρ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καντερές, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται η μέγιστη προσοχή για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, η καιρική αστάθεια που αποτελεί την πρώτη πρόβα χειμώνα για φέτος θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και την Αθήνα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα σε: α) Μακεδονία, β) Θράκη και γ) βόρειο Αιγαίο.

Παράλληλα, αναμένεται «βουτιά» της θερμοκρασίας, από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία "Oliver"

«Το Σάββατο (25/11) θα σχηματιστεί ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό με ασυνήθιστες πιέσεις στο βόρειο Αιγαίο, το οποίο θα σχηματίζει μια μετεωρολογική βόμβα», προσθέτει ο Νίκος Καντερές.

«Η κακοκαιρία θα διαρκέσει για ένα 18ωρο προτού κατευθυνθεί για Κριμαία και Οδησσό, όπου και εκεί αναμένεται να δώσει ισχυρά φαινόμενα», καταλήγει ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ