Η Αναστασία Πλακιά διαμαρτυρήθηκε στην ομιλία Μητσοτάκη στην Κέρκυρα

Η Αναστασία Πλακιά διαμαρτυρήθηκε στην ομιλία Μητσοτάκη στην Κέρκυρα

Η αδελφή των διδύμων Χρύσας και Θώμης που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όντας φοιτήτρια στο νησί.

Αντιμέτωπος με διαμαρτυρίες πολιτών για το έγκλημα στα Τέμπη βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κέρκυρα. 

Τότε, ο πρωθυπουργός είπε από μικροφώνου προς τους άνδρες της ασφαλείας του, να μην εμποδίσουν την κοπέλα να μιλήσει και απάντησε για τη λέξη «δικαιοσύνη»: «Η δικαιοσύνη σε μεγάλο βαθμό ήταν ο μεγάλος ασθενής και παραμένει ο μεγάλος ασθενής. Γιατί η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, η οποία συνέβαινε στη χώρα μας, είναι μια αποδεκτή πραγματικότητα. Κάναμε τολμηρές παρεμβάσεις και στον τομέα αυτό. Ο νέος δικαστικός χάρτης μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ειρηνοδίκες οι οποίοι μπορεί να μην εργαζόντουσαν στο 100%, ενσωματώνοντας τα ειρηνοδικεία με τα πρωτοδικεία, να έχουμε περισσότερους δικαστές και να εκδικάζονται οι αποφάσεις πιο γρήγορα. Για όλα αυτά που μας πόνεσαν έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Αυτό μπορούμε να πούμε και για τα μεγάλα τραύματα από τραγωδίες όπως αυτή. Αν κάποιος από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν έχει εμπιστοσύνη, να μας το πει. Εμείς έχουμε και αυτή θα αποδώσει ευθύνες. Δεν αποδίδω ευθύνες ούτε εγώ, ούτε εσείς» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Λίγο αργότερα, η κοπέλα έβγαλε από την τσάντα της μία λευκή μπλούζα που έγραφε τα ονόματα των αδελφών της Θώμης και Χρύσας και της εξαδέλφης της Αναστασίας Πλακιά, που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και πάλι κινήθηκαν εναντίον της οι άντρες της ασφαλείας, ενώ η κοπέλα φώναξε πάλι: «Δημοκρατία δεν έχουμε;» και «αυτό είναι που ψηφίζετε;».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάλι μιλώντας στο μικρόφωνο, απάντησε: «Κοιτάξτε να δείτε κυρία μου, αν θέλετε να έρθετε και να κάνετε φασαρία είναι δικαίωμά σας, αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω να μιλήσω και εγώ, σε αυτούς που θέλουν να με ακούσουν. Δημοκρατία το ένα, Δημοκρατία και το άλλο. Δεν είναι α λα κάρτ η δημοκρατία. Να το μάθετε αυτό», ενώ οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν. Εκείνη τη στιγμή, η κοπέλα αλλά και οι νεαροί που ήταν μαζί της απομακρύνθηκαν από την ασφάλεια του πρωθυπουργού από τον χώρο.

 

Νίκος Πλακιάς: Θα ήθελα Κύριε Πρωθυπουργέ να πάρετε θέση άμεσα

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Νίκος Πλακιάς, με ανάρτησή του στο X (twitter), καταγγέλλοντας υπέρμετρη βία από τους άντρες ασφαλείας του πρωθυπουργού και καλώντας τον να πάρει θέση.

«Σήμερα ο Πρωθυπουργός βρισκότανε στην Κέρκυρα για την προεκλογική του περιοδεία.

Στην Κέρκυρα τυγχάνει και σπουδάζει η κόρη μου .

Μαζί με φίλους της και χωρίς την παραμικρή πρόθεση να προκαλέσουν κανέναν (τι να προκαλέσουν 7 φοιτητές, 4 αγόρια και 3 κορίτσια μέσα σε δεκάδες ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και αστυνομικούς;)

πήγανε να ακούσουν τον Πρωθυπουργό και αν γινότανε η κόρη μου ήθελε αν μπορούσε να κάνει κάποια ερώτηση όπως κάνανε όλοι οι παρευρισκόμενοι

Βέβαια δεν απάντησε και ούτε καν έδωσε σημασία.

Μόλις όμως είδανε τις μπλούζες που φορούσαν τα παιδιά τα απομακρύνανε βίαια με μπροστάρη αυτόν στην φωτογραφία ο οποίος τράβηξε βίαια και προπηλάκισε τα παιδιά διώχνοντας τα με πολύ άσχημο τρόπο και χρησιμοποιώντας σωματική και λεκτική βία πάνω τους όπως βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω.

Θα ήθελα Κύριε Πρωθυπουργέ να πάρετε θέση άμεσα και να οδηγήσετε τα άτομα αυτά εκεί που πρέπει και είναι η θέση τους.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε για δημοκρατία και να λέτε ότι απεχθάνεστε την βία τον φασισμό και τους τραμπούκους και να έχετε στην φρουρά σας τους χειρότερους του είδους τους.

Δεν είναι δυνατόν σε ένα κορίτσι που έχασε τις δίδυμες αδερφές τις και την ξαδέρφη της από κρατική αμέλεια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο άντρες τις προσωπικής φρουράς σας.

ΥΓ Θα ήθελα όποιος γνωρίζει τα στοιχεία του(Κύριου)στην φωτογραφία να με ενημερώσει η αν γίνεται να με φέρει σε επαφή μαζί του».

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ