Γιορτή της Μητέρας σήμερα -Πώς ξεκίνησε να γιορτάζεται

Γιορτή της Μητέρας σήμερα -Πώς ξεκίνησε να γιορτάζεται

«Μάνα, μητέρα, μαμά»: Το πιο σημαντικό και ιερό πρόσωπο στη ζωή μας τιμάται κατά την Ημέρα της Μητέρας και αποτελεί μια μικρή υπενθύμισης για την πιο τρυφερή σχέση στη ζωή μας.

Είναι κινητή εορτή - όπως και η γιορτή του πατέρα - και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Για το 2021 η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σήμερα, Κυριακή 9 Μαΐου.

Πως ξεκίνησε να γιορτάζεται η Γιορτή της Μητέρας

Οι πρώτες αναφορές για τη Γιορτή της Μητέρας έρχονται από την Αρχαία Ελλάδα, καθώς η Γαία ήταν σύζυγος του Ουρανού στη Μυθολογία και σε αυτήν προσωποποιείτο η Φύση, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρευόταν σαν την υπέρτατη θεότητα.

Στην σύγχρονη εποχή, η Γιορτή της Μητέρας καθιερώθηκε τον 19ο αιώνα μιας και η Αμερικανίδα Αν Μαρία Ριβς Τζάρβις διοργάνωσε για πρώτη φορά, το 1865, ένα κίνημα με το όνομα «Mothers Friendships Day» και ανάλογες συναντήσεις.

Η Γιορτή της Μητέρας στην Ελλάδα συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής, στις 2 Φεβρουαρίου, μιας και η Ορθόδοξη Εκκλησία τότε τιμά το ότι η Παναγία και ο Ιωσήφ πηγαίνουν τον μόλις 40 ημερών Ιησού στον Ναό για να πάρει την «ευλογία» («σαράντισμα» κατά τη σημερινή ορολογία).

Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1960, η Ελλάδα ακολούθησε και σε αυτό τον δυτικό εορτασμό και, πλέον, η Γιορτή της Μητέρας τιμάται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS