Φωτιά στο Άγιο Όρος: Ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου - Πυρκαγιές σε Χαλκίδα και Κόνιτσα

Φωτιά στο Άγιο Όρος: Ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου - Πυρκαγιές σε Χαλκίδα και Κόνιτσα

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Στο Άγιο Όρος, στη Χαλκίδα και στην Κόνιτσα Ιωαννίνων ξέσπασαν φωτιές για τις οποίες  κινητοποιήθηκαν επίγειες αλλά και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής. 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί κατά την τελευταία ώρα. Η φωτιά στο Άγιο Όρος ξεκίνησε από έναν ελαιώνα ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου, καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ δεν απειλούνται περιοχές με πληθυσμό ή εγκαταστάσεις.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο Άγιον Όρος για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι και είναι έως τώρα σε εξέλιξη.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 88 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εικοσιοκτώ οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.


Δείτε βίντεο του halkidikinews

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στην Καλογρίτσα κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο. Στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Επίσης, εναέριες ρίψεις παρακολουθούν και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής στην Κόνιτσα υπάρχει δυσκολία πρόσβασης λόγω της κακής κατάστασης του δασικού οδικού δικτύου. Ειδικότερα έχουν κινητοποιηθεί 23 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ