Κορινθία: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά - Επιχειρούν 140 πυροσβέστες, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα [βίντεο]

Κορινθία: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά - Επιχειρούν 140 πυροσβέστες, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα [βίντεο]

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:40 σε ρεματιά, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες και οικισμοί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά ξεφεύγει από το Βέλο Κορινθίας και αρχίζει να κατευθύνεται προς τη Νεμέα.

Παράλληλα, οι δυνάμεις της Πυροβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον έχουν σπεύσει 140 πυροσβέστες με 45 οχήματα και 6 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν συνολικά 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Ο Θανάσης Μανάβης, δήμαρχος Βέλου, η περιοχή δεν είχε νερό, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα με την κατάσβεση της φωτιάς.

«Γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή με υδροφόρες που κουβαλήσαμε από όμορους δήμους. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια με εθελοντές, έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός», δήλωσε στο MEGA ο δήμαρχος Βέλου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ