Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Εκκενώνονται οικισμοί κι ένα μοναστήρι - Στην παραλία οι κάτοικοι

Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Εκκενώνονται οικισμοί κι ένα μοναστήρι - Στην παραλία οι κάτοικοι

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην Κορινθία.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη προς το παρόν αιτία, στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία, προκαλώντας συναγερμό στην πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 43 πυροσβέστες, με 15 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οι οποίες με το πρώτο φως της μέρας ενισχύθηκαν.

Πλέον στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1301730449820209152?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1301730449820209152%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fellada%2Ffotia-stin-korinthia-se-dasiki-ektasi

 

Σημειώνεται ότι το έργο των Πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με το korinthostv η φωτιά καίει σε μεγάλη έκταση, περιοχή με πεύκα, και εντελώς ανεξέλεγκτη.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος, η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα 200 μέτρα από τα τελευταία σπίτια στον οικισμό Βαθύ. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό. Σύμφωνα με τον ίδιο εκκενώνονται οι οικισμοί Ήλιος, Ελβετικά και Κόρφος, για τους οποίους είχε εισηγηθεί νωρίτερα εκκένωση η Πυροσβεστική, και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας,. Οι κάτοικοι είναι αρκετοί αλλά περισσότεροι είναι παραθεριστές. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα. Στον Κόρφο οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία κατόπιν σχεδίου.

«Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 02:30 και κατευθύνεται προς το χωριό Κόρφος. Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί και η φωτιά κινείται γρήγορα και καίει σε μέτωπο 4-5 χιλιομέτρων. Δώσαμε εντολή σε συνεννόηση με την πυροσβεστική και την αστυνομία την προληπτική εκκένωση των δύο οικισμών, Κόρφος και Ελβετικά, καθώς και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Μιλάμε για περίπου 2.000 άτομα όπου κάποιοι είναι κάτοικοι και υπάρχουν αρκετοί παραθεριστές. Η φωτιά βρίσκεται περίπου 2 χλμ από το χωριό Κόρφος. Δεν κινδυνεύουν προς το παρόν σπίτια, αλλά οι φλόγες κινούνται γρήγορα. Περιμένουμε και τα εναέρια μέσα γιατί οι επίγειες δυνάμεις δεν επαρκούν», είπε χαρακτηριστικά.

Η πυροσβεστική είναι σε συναγερμό από το βράδυ καθώς η σημερινή ημέρα θεωρείται η πιο επικίνδυνη για πυρκαγιές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Συνολικά 17 Νομοί βρίσκονται στην κατηγορία 4 για κίνδυνο πυρκαγιάς, με την Κορινθία να έχει ενταχθεί στην κατηγορία 3 για σήμερα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ