Φωτιά στη Ρόδο: Αναζωπύρωση στο φράγμα Γαδουρά - 3 τα πύρινα μέτωπα στο νησί

Φωτιά στη Ρόδο: Αναζωπύρωση στο φράγμα Γαδουρά - 3 τα πύρινα μέτωπα στο νησί

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στη Ρόδο, με τη φωτιά να καίει τα πάντα στο πέρασμά της για 6η συνεχόμενη μέρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε πως εκτός από τα 3 γνωστά μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο, τώρα πάει να δημιουργηθεί άλλο ένα.

Πρόκειται για αναζωπύρωση κοντά στο φράγμα Γαδουρά, νότια του νησιού.

Τα ήδη γνωστά μέτωπα τώρα είναι: το ένα προς Απόλλωνα, το άλλο στα Λάερμα, και το ένα
ανάμεσα σε Γενάδι και Κιοτάρι. Επιχειρούν 3 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και 3 τράκτορες.

Στο μέτωπο στο Γενάδι υπάρχουν δύο ρέματα με φωτιά, και η Πυροσβεστική τώρα επιχειρεί στο ένα προκειμένου να ανακόψει την πορεία της.

Νωρίτερα, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε πως η φωτιά στην Ρόδο έχει μπει από ανθρώπινο χέρι.

Απανωτές εκκενώσεις

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μάσαρη, Μαλώνας και Χαράκι στη Ρόδο, με μήνυμα του 112.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα είχε σταλεί μήνυμα 112 για εκκένωση των περιοχών Πεύκοι, Λίνδο και Κάλαθο προς Αρχάγγελο.

Δύο ώρες νωρίτερα, εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Γεννάδι και Κιοτάρι, ενώ την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως η φωτιά μπήκε στο χωριό Λαέρμα, καίγοντας σπίτια, ενώ στις φλόγες παραδόθηκε και η εκκλησία του χωριού.

Παράλληλα, κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο στην παραλία του Γενναδίου, ενώ πλοία έσπευσαν στο σημείο για να τους απεγκλωβίσουν. Περίπου στις 11 το βράδυ δόθηκε εντολή από το Λιμενικό για εκκένωση με ιδιωτικά σκάφη των ανθρώπων που παρέμεναν στις παραλίες στο Γεννάδι και στο Κιοτάρι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ