Φωτιά Δερβενοχώρια: Εντολή εκκένωσης του χωριού Λεύκα - Μάχη να μην περάσει στον δρυμό της Πάρνηθας

Φωτιά Δερβενοχώρια: Εντολή εκκένωσης του χωριού Λεύκα - Μάχη να μην περάσει στον δρυμό της Πάρνηθας

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα Δερβενοχώρια, καθώς η φωτιά σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Συναγερμός έχει σημάνει στον οικισμό Λεύκα, όπου οι αστυνομικοί πόρτα-πόρτα απομακρύνουν τους πολίτες.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις καθιστούν δύσκολη την κατάσταση στα βορειοδυτικά και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα, στη Στεφανή και στην Οινόη. Η αγωνία των αρχών στο συγκεκριμένο μέτωπο είναι η φωτιά να μην κατευθυνθεί προς τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Νωρίτερα, οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά τον οικισμό Βλυχάδα στα Μέγαρα. Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ οι φλόγες πλησίασαν τον οικισμό και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους με τη βοήθεια της αστυνομίας. Ωστόσο, οι πυροσβέστες κατάφεραν και απομάκρυναν τις φλόγες από τον οικισμό.

Η ένταση, αλλά και οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση του ανέμου κάνει πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης με την πυρκαγιά να συνεχίζει να καίει εκτός ελέγχο για τρίτη ημέρα δάσος, σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ 100,3, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι στο σημείο επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, ενώ πριν από λίγο πήραν εντολή απογείωσης τα δύο ιταλικά canadair που έχουν φτάσει από εχθές.

Σημειώνεται τέλος ότι από νωρίς το πρωί τρία ελικόπτερα Chinook επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ