Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου: Το πόρισμα για τους σεισμούς σε Κρήτη και Κόρινθο

Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου: Το πόρισμα για τους σεισμούς σε Κρήτη και Κόρινθο

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, σε σχέση με την Κόρινθο, ανέφερε χθες πως υπήρξαν 20 δονήσεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ στο επίκεντρο ήρθε και η Κρήτη, μετά τη δόνηση των 5,1 Ρίχτερ, που ήρθε ως κορύφωση δονήσεων που επίσης είχαν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες.

Μετά από συνεννόηση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του Προέδρου του ΟΑΣΠ και Προέδρου της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, Καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, συνεδρίασε η εν λόγω Επιτροπή για να εξετάσει όλα τα στοιχεία που αφορούν στην τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα των μελών της Επιτροπής:

  1. Η σεισμική ακολουθία στον Δήμο Φαιστού Ηρακλείου Κρήτης εξελίσσεται φυσιολογικά, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα έως τώρα δεδομένα.

  2. Η Επιτροπή συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν την είσοδο και την παραμονή τους σε κτίρια που τυχόν έχουν υποστεί βλάβες στον Δήμο Φαιστού. Επίσης, προτείνεται στους πολίτες να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνησή τους μέσα στον αστικό ιστό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα στα σημεία που υπάρχουν έντονες μορφολογικές κλίσεις.

  3. Η τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας οφείλεται σε ρήγμα μικρού μήκους, το οποίο αναπτύσσεται κυρίως στον θαλάσσιο χώρο.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε όπως η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου παραμείνει σε επιφυλακή και να παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, προκειμένου να συγκληθεί και πάλι αν χρειαστεί.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από σεισμούς, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oasp.gr.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS