Επιστολική ψήφος: Πάνω από 12.000 έχουν ψηφίσει ήδη -Ανάμεσά τους και Έλληνας που κατοικεί στον Αρκτικό Κύκλο

Επιστολική ψήφος: Πάνω από 12.000 έχουν ψηφίσει ήδη -Ανάμεσά τους και Έλληνας που κατοικεί στον Αρκτικό Κύκλο

Μπορεί οι Ευρωεκλογές να είναι στις 9 Ιουνίου, όμως κάποιοι έχουν ψηφίσει από τώρα μέσω της επιστολικής ψήφου.

Πάνω από 12.000 εκλογείς έχουν ψηφίσει μέσω της επιστολικής ψήφου

Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 12.000 ψηφοφόροι έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, με τις επιστολικές τους ψήφους να βρίσκονται ήδη στις κάλπες των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι 202.000 εκλογείς από 128 χώρες έχουν ζητήσει να ψηφίσουν με τη χρήση της επιστολικής ψήφου, με τις 183.000 να έχουν ήδη παραλάβει το σχετικό υλικό.

Τα ψηφοδέλτια φυλάσσονται σφραγισμένα στο κέντρο διαλογής του Περιστερίου 24 ώρες το 24ωρο, ενώ λειτουργεί και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Έγκυρα λογίζονται τα ψηφοδέλτια που θα παραλάβει το υπουργείο Εσωτερικών έως το απόγευμα της 8ης Ιουνίου (17:00), με τις εταιρείες ταχυμεταφορών να έχουν δώσει δύο ημερομηνίες για τη σίγουρη παράδοση τους. Την 28η Μαΐου για τους εκλογείς του εξωτερικού και την 3η Ιουνίου για τους εκλογείς του εσωτερικού.

Έλληνας που μένει στον Αρκτικό Κύκλο έκανε χρήση της επιστολικής ψήφου

Μεταξύ των ατόμων που έχουν ψηφίσει με τη χρήση της επιστολικής ψήφου είναι κι ένας Έλληνας που μένει στον Αρκτικό Κύκλο, το βορειότερο κομμάτι της Σουηδίας.

«Το γεγονός ότι ζω στο εξωτερικό δε σημαίνει ότι έχω ξεχάσει την Ελλάδα ή την έχω εγκαταλείψει ή ότι δεν ενδιαφέρομαι γι’ αυτή. Οι δεσμοί μου με την Ελλάδα παραμένουν ισχυροί. Στην Ελλάδα ζει για παράδειγμα ο 95χρονος πατέρας μου, σπουδάζουν τα παιδιά μου οπότε προφανώς και με ενδιαφέρει η εξέλιξη, το μέλλον της χώρας και στον βαθμό που μπορώ αυτό να το επηρεάσω με τη μία ψήφο, στον μικρό βαθμό που μπορώ, θα προσπαθήσω και το κάνω κάθε φορά», δήλωσε αρχικά στον ALPHA και συνέχισε:

«Επιλέγω όμως να το κάνω στην Ελλάδα γιατί μπορώ να επιλέξω καλύτερα εκπροσώπους από την Ελλάδα».

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ