Αρση lockdown: Ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, βρεφονηπιακοί σταθμοί

Αρση lockdown: Ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, βρεφονηπιακοί σταθμοί

Τις ημερομηνίες κλειδιά για το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς., κάνοντας λόγο για «βήματα-ανάσες».

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, γνωστοποίησε την χαλάρωση περιοριστικών μέτρων στον Πολιτισμό, ανακοινώνοντας το άνοιγμα μουσείων, θερινών σινεμά και ανοικτών θεάτρων. Συγκεκριμένα:

14 Μαΐου: Ανοίγουν τα μουσεία, βάσει υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.
17 Μαΐου: Λειτουργία ωδείων με αναλογία 1:1
21 Μαΐου: Ανοίγουν θερινά σινεμά και κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με ποσοστό 75%.
28 Μαΐου: Συναυλίες -Ζωντανό θέαμα - ακρόαμα σε υπαίθριους χώρους. Αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία. Η πιθανότητα αύξησης της πληρότητας στο 75% θα επανεξεταστεί σε συνάρτηση με την συνεχή διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού.

Ανοίγουν αύριο οργανωμένες παραλίες -Τη Δευτέρα τα σχολεία

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι από αύριο, Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες, ενώ μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Την Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν δημοτικά σχολεία και γυμνάσια με βεβαίωση αρνητικού self test για μαθητές, καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

Δείτε την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού:

Σαφείς τάσεις αποκλιμάκωσης της πανδημίας

Παίρνοντας το λόγο η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε ανθρώπους 20 με 60 ετών που εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα στη χώρα μας.

Όπως τόνισε η λοιμωξιολόγος, οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία εμφανίζουν σταθερά πτωτική πορεία για 4η εβδομάδα, με τον μέσο όρο του επταημέρου να είναι στις 391 την ημέρα. Πλέον, ο αριθμός των νέων εισαγωγών είναι μικρότερος από εκείνους που παίρνουν εξιτήριο. Συνολικά 4.900 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα.

Ανεμβολίαστοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι διασωληνωμένοι

Όπως είπε, σημαντική είναι η μείωση στις νέες νοσηλείες των ηλικιακών ομάδων που έχουν εμβολιαστεί. Πλέον, στις ΜΕΘ, λόγω κορωνοϊού, τη θέση των υπερηλίκων καταλαμβάνουν νέοι 35-με 55 ετών που σήμερα αποτελούν το ¼ των διασωληνωμένων. Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

«Ο καλός καιρός και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων έφερε αισιοδοξία και χαμόγελο» είπε η λοιμωξιολόγος που τόνισε πως αυτό ήρθε «μετά από μια συλλογική και επώδυνη προσπάθεια πολλών εβδομάδων παρακολουθούμε αυτή την ευχάριστη μείωση των κρουσμάτων.

Δεν αρκούν ακόμη τα εμβόλια στην Ελλάδα για να ελέγξουν την πανδημία

«Ο καλός καιρός και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων έφερε αισιοδοξία και χαμόγελο» είπε η λοιμωξιολόγος που τόνισε πως αυτό ήρθε «μετά από μια συλλογική και επώδυνη προσπάθεια πολλών εβδομάδων παρακολουθούμε αυτή την ευχάριστη μείωση των κρουσμάτων.

Ανήσυχοι ωστόσο δηλώνουν στην Επιτροπή, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός. «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα χαλάρωσης» συνέχισε η κα. Παπαευαγγέλου που είπε πως τα εμβόλια και ο καιρός δεν αρκούν σήμερα στην Ελλάδα για να ελέγξουν την πανδημία. «Στόχος του καθενός μας πρέπει να είναι επικεντρωμένος να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας» συμπλήρωσε.

Παραμένει το SMS στο λιανεμπόριο

«Στενοχωριέμαι πολύ όταν ακόμη και σήμερα διάφοροι με ρωτούν αν θα πρέπει να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός αποτελεί ξεκάθαρα το πιο ισχυρό μας όπλο. Όσοι δεν εμβολιάζονται θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο τον εαυτό τους και τους γύρω τους» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου που απανέλαβε πως βρισκόμαστε εν όψει ενός αγώνα δρόμου για να προλάβουμε να εμβολιαστούμε πριν την ανάπτυξη πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων.

Κλείνοντας, η λοιμωξιολόγος τόνισε πως είναι ακόμη σημαντική η διατήρηση του ραντεβού με την αποστολή SMS στο λιανεμπόριο για τον έλεγχο της μετακίνησης των πολιτών από και προς τα καταστήματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS