Μειώνονται κατά 5% τα δημοτικά τέλη για τους Αθηναίους -Εισήγηση Μπακογιάννη τη Δευτέρα

Μειώνονται κατά 5% τα δημοτικά τέλη για τους Αθηναίους -Εισήγηση Μπακογιάννη τη Δευτέρα

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τη Δευτέρα σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη που καταβάλλουν οι κάτοικοι του δήμου Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι «τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη μεγαλύτερη μείωση των δημοτικών τελών τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, κατά 5%». Πρόκειται για ένα στόχο που «ζύγιζε» εδώ και εβδομάδες η δημοτική Αρχή και πλέον κατέληξε και στο ποσοστό του «κουρέματος».

Η μείωση, όπως εξήγησε, θα είναι οριζόντια για όλους τους Αθηναίους, ενώ θα προβλέπεται και δυνατότητα ρύθμισης με δόσεις. «Όλα ακριβαίνουν, εμείς στο δήμο πρέπει να ανακουφίσουμε και να στηρίξουμε τους πολίτες. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Έργα αναβάθμισης της πόλης

Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα με τη μείωση των τελών, θα συνεχίσουν τα έργα για την αναβάθμιση της πόλης. «Ο προϋπολογισμός θα ξεπεράσει για πρώτη φορά το 1 δισ. ευρώ. Έχουμε καταφέρει να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκά χρήματα, κάτι που μας επιτρέπει να κάνουμε έργα στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης» υπογράμμισε.

Ο κ. Μπακογιάννης πρόσθεσε ότι στόχος είναι να πειστούν οι νέοι, και οι νέοι γονείς να επιστρέψουν στην Αθήνα και τις γειτονιές της. «Αυτό το διάστημα δουλεύουμε με τις παιδκές χαρές, τα πάρκα τα γήπεδα μπάσκετ, θα αντικαταστήσουμε όλα τα φωτιστικά της πόλης με led» σημείωσε καταλήγοντας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS