Βόλος: Εισαγγελική έρευνα για τα 35 κρούσματα κορωνοϊού στο «Σουρλίγκειο» γηροκομείο

Βόλος: Εισαγγελική έρευνα για τα 35 κρούσματα κορωνοϊού στο «Σουρλίγκειο» γηροκομείο

Αμέσως μετά την λήξη της καραντίνας, στην οποία έχει υποβληθεί το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων της Μητρόπολης Δημητριάδος εξαιτίας της διασποράς του κορωνοϊού προσβάλλοντας 28 ηλικιωμένους και 7 εργαζόμενους, θα ξεκινήσει η έρευνα για τις πιθανές ευθύνες, αμέλειας και συνέπειες, με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η προκαταρκτική έρευνα που θα διεξαχθεί μετά την εισαγγελική παραγγελία από το Αστυνομικό Τμήμα Γ. Φεραίου, αναμένεται να φωτίσει τα «πως» και τα «γιατί» της μεγάλης διασποράς καθώς θα διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργία του Γηροκομείου και αν οι υπεύθυνοι, που είναι υπόλογοι κατά το νόμο, τήρησαν τα μέτρα προστασίας για τους τρόφιμους και τους εργαζόμενους της δομής από τον ιό της covid 19, όπως ορίζει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ η Εισαγγελία ζητεί επί πλέον τον φάκελο λειτουργίας του Ιδρύματος καθώς και να καταθέσει ο επιστημονικά υπεύθυνος.

 

Να σημειωθεί ότι από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση ότι εντοπίστηκαν δεκάδες θετικοί ηλικιωμένοι στον SARS CoV-2 , σχεδόν αυτόματα τέθηκε το ερώτημα πώς έγινε η εκτεταμένη διασπορά του ιού, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επίσημες απαντήσεις επί του θέματος. Οι υποθέσεις για μια 73χρονη που επέστρεψε στο Γηροκομείο μετά από νοσηλεία της στο Νοσοκομείο, διαψεύδεται κατηγορηματικά από τους γιατρούς του Νοσοκομείου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η 73χρονη έλαβε εξιτήριο με αρνητικό τεστ και με οδηγίες να παραμείνει απομονωμένη λόγω της κατάστασης της υγείας της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS