Απογραφή 2021: Πότε πρέπει να ζητήσω κλειδάριθμο τηλεφωνικά

Απογραφή 2021: Πότε πρέπει να ζητήσω κλειδάριθμο τηλεφωνικά

Προς παράταση οδηγείται η απογραφή λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη διαδικασία της αυτοαπογραφής.

Ένα από τα προβλήματα είναι η έλλειψη απογραφέων, καθώς αρκετοί έχουν αποχωρήσει ενώ δεν έχουν οριστεί νέοι. Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, είπε ότι «στο τέλος η ευκολία της διαδικασίας της απογραφής θα αποζημιώσει όλους μας».

Ο κ. Θανόπουλος τόνισε ότι αναμένεται να δοθεί παράταση στη διαδικασία της απογραφής, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ διαβεβαίωσε πως τα στοιχεία των πολιτών δεν θα δοθούν σε άλλη δημόσια υπηρεσία.


Απογραφή: Πότε πρέπει να ζητήσω κλειδάριθμο τηλεφωνικά

Υπενθυμίζεται ότι για την ηλεκτρονική απογραφή (αυτοαπογραφή) δεν απαιτείται η χρήση του ΑΜΚΑ καθώς η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται με το ΑΦΜ.

Ένα από τα προβλήματα που παρατηρούνται είναι ότι υπάρχουν πολλές γειτονιές και μεμονωμένοι πολίτες που δεν έχουν λάβει φάκελο με τον μοναδικό κωδικό (κλειδάριθμο) για την αυτοαπογραφή.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ έχει διευκρινίσει ότι σε περίπτωση που έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν έχει λάβει κάποιος πολίτης των κωδικό του, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ και να λάβει επί τόπου τον κλειδάριθμο.

Ο κ. Θανόπουλος εξήγησε ότι εάν κάποιος πολίτης διαπιστώσει ότι είναι ο μόνος στη γειτονιά που δεν έχει λάβει το φάκελο, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ καθώς πιθανότατα έχει κάπου παραπέσει. Εάν όμως μια ολόκληρη γειτονιά δεν έχει λάβει φακέλους αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο τοπογραφικό τμήμα δεν έχει ακόμα στελεχωθεί.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ διαβεβαίωσε ότι οι κωδικοί θα φτάσουν στις περισσότερες αστικές, ημιαστικές περιοχές και στα χωριά, ενώ σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις όπως απομακρυσμένα νησιά θα μεταβεί ο ίδιος με το λιμενικό για να ολοκληρώσει την απογραφή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ