Αλλαγές από σήμερα σε ωράριο απαγόρευσης και SMS

Αλλαγές από σήμερα σε ωράριο απαγόρευσης και SMS

Από σήμερα θα ισχύει νέο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό που ανακοινώθηκαν προ ημερών από την κυβέρνηση.

Ετσι, εκατομμύρια πολίτες καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα του σκληρού lockdown με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του φονικού ιού. Ετσι, υπάρχουν αλλαγές στο ωράριο κυκλοφορίας, αλλά και στο τι ισχύει με τα SMS.

Το νέο ωράριο απαγόρευσης μετακινήσεων από σήμερα

Αλλαγές αποφασίστηκαν στο ωράριο απαγόρευσης των μετακινήσεων για τα Σαββατοκύριακα. Αρα από σήμερα έχουμε νέα δεδομένα. Μάλιστα, μετά το «stop» στις διαδημοτικές μετακινήσεις, υπάρχει μία μικρή χαλάρωση στο ωράριο περιορισμού των μετακινήσεων, καθώς από σήμερα για τα Σαββατοκύριακα δόθηκε παράταση μίας ώρας πριν την επιστροφή στο σπίτι.

Τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 19:00 το απόγευμα και διαρκεί έως τις 05:00 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών. Ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το επόμενο πρωί. Για όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο»), η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί.


Βόλτες και ψώνια -Τι επιτρέπεται

Με τα νέα μέτρα, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών, με στόχο την μείωση των κρουσμάτων, μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Οπως προκύπτει από την αποστολή SMS στο 13033, πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν αλόγιστη χρήση των κωδικών 2 (για αγορές σε καταστήματα προμήθειας προϊόντων πρώτης ανάγκης) και 6 (για σωματική άσκηση), φεύγοντας από την περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους, με συνέπεια να παρατηρούνται εικόνες συνωστισμού σε παραλίες, πάρκα, λόφους και βουνά. Ενδεικτικές ήταν οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από Γλυφάδα, Πάρνηθα, Φλοίσβο κ.λπ. Πλέον, με όσα ισχύουν, οι πολίτες θα πρέπει να κινηθούν αυστηρά μέσα σε μία ακτίνα 2 χιλιομέτρων από την κατοικία τους ή εντός των ορίων του δήμου τους.

Οι αλλαγές στα SMS -Τι ισχύει για τους κωδικούς 2, 3, 6

Οι σημαντικές αλλαγές στα SMS αφορούν τους κωδικούς μετακίνησης 2, 3 και 6 και αναπροσαρμόζονται ως εξής:

Στο SMS 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνον είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Αυστηρότεροι έλεγχοι για τη μετακίνηση με κωδικό 4

Παράλληλα, όσον αφορά τον κωδικό SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Υπενθυμίζεται πως θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο Σαββατοκύριακο, με στόχο να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κινητικότητα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS