Άλιμος: Oλονύχτια επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας

Άλιμος: Oλονύχτια επιχείρηση διάσωσης της φάλαινας

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλονται για τη διάσωση της φάλαινας που βρέθηκε τραυματισμένη λίγα μέτρα από την παραλία του Αλίμου. 

Η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης και των πρώτων αιματολογικών εξετάσεων, η κατάσταση της υγείας της φάλαινας, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα ιολογικών και άλλων εξιδεικευμένων εξετάσεων από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Στο θηλαστικό χορηγείται υποστηρικτική αγωγή με υγρά, ηλεκτρολύτες καθώς και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. 

Την ίδια στιγμή, το ζώο παρακολουθείται στενά, ενώ οι αιματολογικές καθώς και οι βιοχημικές εξετάσεις θα επαναληφθούν το βράδυ και αύριο το πρωί. 

Ειδικότερα, από τη λεπτομερή κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρή κάκωση στην κάτω σιαγόνα (ρύγχος) και πολλαπλά επιφανειακά τραύματα στο δέρμα. Τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν επίσης ότι η φάλαινα παρουσιάζει σοβαρή αφυδάτωση, λευκοπενία και αναιμία.

Στο σημείο από νωρίς το πρωί έχει σπεύσει το λιμενικό, που κατάφερε τελικά να οδηγήσει το κήτος περίπου δύο μίλια μακριά από την ακτή, χωρίς να υπάρχει δίπλα του ανθρώπινη παρουσία. Εάν το κήτος προσπαθήσει να κολυμπήσει στα βαθιά, αυτό θα σημαίνει ότι είναι καλά στην υγεία του, όμως αν επιστρέψει στα ρηχά, τότε αυτό θα σημαίνει ότι θα χρειαστεί ειδική αγωγή για να ζήσει.

Σκάφη του Λιμενικού βρίσκονται στο σημείο και θα παρακολουθούν τις κινήσεις του ζιφιού.

Ο ζιφιός στην ακτή της Αττικής

Σύμφωνα με τον δρα Φραντζή, όταν ένα τέτοιο θηλαστικό εντοπίζεται στις ακτές, τα νέα δεν είναι καθόλου καλά και οι πιθανότητες επιβίωσής του είναι ελάχιστες. Στον Σαρωνικό, άλλωστε, δεν προσεγγίζει ποτέ, αφού διαβιεί στις βαθιές λεκάνες του Αιγαίου.

Ο ζιφιός εντοπίστηκε χθες στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης, όπου και πάλι οι διασώστες το φρόντισαν. Το κητώδες κινήθηκε προς τα ανοιχτά, όμως μάλλον τραυματίστηκε σε βράχια (φέρει κοψίματα) και η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS