Αίγιο: Ομολόγησαν το φόνο έπειτα από 12 χρόνια - «Έδωσαν» και τον  «εγκέφαλο» του εγκλήματος

Αίγιο: Ομολόγησαν το φόνο έπειτα από 12 χρόνια - «Έδωσαν» και τον «εγκέφαλο» του εγκλήματος

«Έσπασαν» οι δύο δράστες για τη δολοφονία του Αιγιώτη καθηγητή μαθηματικών και επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου και ομολόγησαν. Του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του, τον Φεβρουάριο του 2011.

Η γνωστή επιχειρηματίας Μαρίτα Αγγελοπούλου, που είχε γίνει και αυτή στόχος του ίδιου συμβολαίου θανάτου με τον πατέρα της το 2011, αλλά είχε σωθεί, είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της τον Ιούλιο του 2022 στο Αίγιο.

Το φρικτό έγκλημα στο Αίγιο το 2011, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, με θύμα τον καθηγητή μαθηματικών και επιχειρηματία Άγγελο Αγγελόπουλο δεν αναβίωσε ούτε τη Δευτέρα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας, αν κι έχουν παρέλθει δώδεκα χρόνια. Η έδρα έδωσε άλλη μία αναβολή, καθώς απουσίαζαν δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας.

Ωστόσο, πριν αναβληθεί η ακροαματική διαδικασία, δύο από τους τρεις κατηγορουμένους -που πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αρνούμενοι την εμπλοκή τους στο φόνο- για πρώτη φορά παραδέχτηκαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο ένας ήταν ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας και ο άλλος συνεργός του! Επίσης ανέφεραν ότι ο «εγκέφαλος» που σχεδίασε κι έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον Αγγελόπουλο είναι ο Κ.Λ., που κι αυτός πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια. Ωστόσο, είναι ο μόνος -πλέον- που αρνείται ότι ήταν ο «ιθύνων νους» του στυγερού εγκλήματος. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 χρόνων ένας ακόμη άνδρας, που είχε αναλάβει ρόλο τσιλιαδόρου και ο οποίος σήμερα έχει αποφυλακιστεί.

Το πρωτόδικο δικαστήριο στο ΜΟΔ Πύργου έγινε το 2013, ενώ η κατ’ έφεση εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε το 2015 και εκκρεμεί ακόμη.

Το χρονικό

Ο 59χρονος Άγγελος Αγγελόπουλος είχε δεχτεί πυροβολισμούς λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 4ης Φεβρουαρίου 2011, τη στιγμή που είχε επιστρέψει από βραδινή έξοδο με τη σύντροφό του και βρισκόταν στο γκαράζ της πολυκατοικίας επί της οδού Μελετοπούλων 61Α, κάτω ακριβώς από το διαμέρισμά του.

Όπως προέκυψε από την ανακριτική διαδικασία, ο 46χρονος τότε επιχειρηματίας (που σήμερα έχει ασκήσει την έφεση) ήρθε σε επαφή με 27χρονο (γνωστό στις αστυνομικές αρχές από παλιότερες υποθέσεις) και του ανέθεσε την «εργολαβία» της εκτέλεσης του συμβολαίου θανάτου για τον Αγγελόπουλο, με το αντίτιμο των 50.000 ευρώ. Ο 27χρονος δέχτηκε και άρχισε να στήνει σιγά σιγά τη συμμορία που θα αναλάμβανε ως «υπεργολαβία» τη «δουλειά».

Μια από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι πως ο καταδικασθείς ως εντολέας και ηθικός αυτουργός είχε παραγγείλει και τη δολοφονία της κόρης του θύματος, της Μαρίτας Αγγελοπούλου, η οποία λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία του πατέρα της είχε δεχτεί τυφλό απειλητικό χτύπημα από αγνώστους, που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό της, ευτυχώς χωρίς η ίδια να τραυματιστεί, καθώς ο μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα έξω από το σπίτι της. Υπενθυμίζεται πως η κόρη του θύματος απεβίωσε τον Ιούλιο του 2022 από παθολογικά αίτια, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ