Aegean 600: «Η 40χρονη ιστιοπλόος δεν ήταν δεμένη στο σκάφος και δεν φορούσε κράνος» – Τι προκύπτει από τις καταθέσεις

Aegean 600: «Η 40χρονη ιστιοπλόος δεν ήταν δεμένη στο σκάφος και δεν φορούσε κράνος» – Τι προκύπτει από τις καταθέσεις

Στο συμπέρασμα ότι η 40χρονη Γαλλίδα ιστιοπλόος δεν ήταν δεμένη στο σκάφος, ούτε φορούσε το ειδικό κράνος, φαίνεται πως καταλήγουν οι λιμενικοί μετά και τις καταθέσεις που έλαβαν για το τραγικό περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας, κατά την διάρκεια του ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean 600, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Καρπάθου.

Το δυστύχημα συνέβη, υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, όταν η 40χρονη πήγε να ανοίξει το πανί και αυτό την χτύπησε, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να τραυματιστεί στο κεφάλι.

«Η συγκεκριμένη κοπέλα πήγε να κλείσει το πανί, την χτύπησε, έπεσε στη θάλασσα και ακαριαία την πήρε από κάτω το σκάφος και χτύπησε στο ποδάρι του ιστιοπλοϊκού, όπου ήρθε ξαφνικά και ακαριαία ο θάνατός της», λέει ο Γιώργος Βάλλης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών.

Μέλος πληρώματος που συμμετείχε στον αγώνα περιγράφει τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. «Φτάσαμε να έχουμε 45 με 60 κόμβους αέρα. Κάποια στιγμή ακούσαμε στο VHF το περιστατικό, ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, έγιναν όλες οι προβλεπόμενες κινήσεις, έστειλαν το στίγμα κλπ., κινητοποιήθηκε άμεσα όλος ο μηχανισμός απ’ ότι ακούσαμε και από το ελικόπτερο» λέει ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, «οι λιμενικοί μετά και τις καταθέσεις του πλοίαρχου και των άλλων μελών του πληρώματος καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η άτυχη Γαλλίδα δεν ήταν “δεμένη” στο σκάφος, όπως ρητά προβλέπεται από τον κανονισμό ναυσιπλοΐας, όταν επικρατούν τόσο δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ δεν έφερε ούτε το ειδικό κράνος. Την στιγμή που συνέβη το τραγικό γεγονός, έπνεαν άνεμοι έντασης 11 μποφόρ, δηλαδή 111 χιλιόμετρα την ώρα, εάν ήταν δεμένη δεν θα έφευγε στη θάλασσα με τις τραγικές συνέπειες που ακολούθησαν».

Μια σειρά ερωτημάτων γεννώνται. Για παράδειγμα, υπήρχαν στο σημείο παραπλέοντα σκάφη, που μετείχαν στο αγώνισμα; Και αν ναι, γιατί έσπευσαν σε βοήθεια αλλά μέλη του πληρώματος και όχι κάποιοι από τα διπλανά πλοία;

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η 40χρονη χτύπησε στο κεφάλι από την μάτσα, το οριζόντιο, δηλαδή, τμήμα που είναι προσαρτημένο στο κατάρτι, όταν θέλησε ίσως να μαζέψει ένα πανί, αλλά την παρέσυρε ο άνεμος και έπεσε στη θάλασσα. Στη συνέχεια, βρέθηκε κάτω από το σκάφος με αποτέλεσμα να χτυπήσει και από αυτό.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ