Volvo V60 Recharge PHEV ... ασυναγώνιστο [test]

Volvo V60 Recharge PHEV ... ασυναγώνιστο [test]

Το νέο V60 είναι το 5θυρο, 5θέσιο στέισον μοντέλο  της  Volvo , χτισμένο στην Scalable Product Architecture (SPA), την προηγμένη δηλαδή αρθρωτή πλατφόρμα προϊόντων της εταιρείας που στηρίζει όλα τα νεότερα μοντέλα της σειράς 90 και 60.

Υπογραμμίζοντας σθεναρά τη θέση της εταιρείας ως κατασκευαστή αυτοκινήτων που συνδυάζουν την εντυπωσιακή εμφάνιση με την καθημερινή πρακτικότητα, το νέο  V60 υπογραμμίζει τη μακρά παράδοση  της εταιρείας σε οικογενειακά μοντέλα και  στέισον, που καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες και απαιτησεις του σήμερα, με ένα ξεχωριστό, πλήρως ανταγωνιστικό τρόπο. 

ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Όπως το S60 sedan, έτσι και πεντάθυρο V60 φέρει την σφραγίδα  της νέας  σχεδιαστικής γλώσσας της Volvo, μαζί βέβαια με τα κλασικά στυλιστικά στοιχεία της εταιρίας.

Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το εμβληματικό σχέδιο προβολέων LED "Thor's Hammer" και τη νέα μάσκα. Στοιχεία που εντυπωσιάζουν άμεσα και ξεχωρίζουν το νέο  μοντέλο από τον ανταγωνισμό. 

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ 

Στο σαλόνι ,του V 60, δανείζεται στοιχεία σχεδίασης, εμφάνισης, πολυτέλειας και πληρότητας, από την καθαρή σκανδιναβική εσωτερική σχεδίαση που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα αυτοκίνητα της Σειράς 90, ανεβάζοντας τον πήχη στην κατηγορία με φυσικά υλικά και νέες λεπτομέρειες στο ταμπλό και τον πίνακα οργάνων. Τα νέα υλικά εσωτερικού, συμπεριλαμβανομένων των πολυτελών επιλογών χωρίς δέρμα, καθώς και η διαθεσιμότητα της υφασμάτινης ταπετσαρίας City Weave, προσφέρουν περαιτέρω δυνατότητες εξατομίκευσης στον αγοραστή. 

16578126671348255590556017111883

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Όλα τα νέα μοντέλα της εταιρίας, διαθέτουν προηγμένη συνδεσιμότητα και προτάσουν το σύστημα infotainment της Volvo που   διαθέτει μια διαισθητική  οθόνης αφής η οποία  συνδυάζει λειτουργίες αυτοκινήτου, πλοήγηση, συνδεδεμένες υπηρεσίες και εφαρμογές ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο, όπως Spotify, Pandora, Baidu ή TuneIn.

Η οθόνη αφής, επιτρέπει επίσης την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε μια σειρά από λειτουργίες και δυνατότητες. Όπως και στα αυτοκίνητα της Σειρά 90, είναι επίσης διαθέσιμη η ενσωμάτωση smartphone με Apple CarPlay και Android Auto.

ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Το V60 κινείται από τους νέους κινητήρες Drive-E.Ηδη από τις αρχές του  2022, το V60 ήταν επίσης διαθέσιμο με μια ευρύτερη γκάμα ήπιων υβριδικών παραλλαγών 48 volt,οπως και  με δύο plug-in υβριδικές επιλογές: το T6 Recharge Engine AWD που παράγει συνδυαστικά 340 ίππους και το T8 Recharge Engine AWD που αποδίδει έως και 407 ίππους.

16578128448732069449325795100730

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το plug-in υβριδικό Twin Engine της Volvo προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός βενζινοκινητήρα υψηλών επιδόσεων και  χαμηλών εκπομπών ρύπων με ηλεκτροκινητήρα που παρέχει συνδυαστική ισχύ, ανάλογα την επιλογή και την περίπτωση, με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 και περισσότερα από 40 km αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία. Η ήπια αυτή  υβριδική τεχνολογία, όπως τονίζει η εταιρεία, προσφέρει  έως και 15 τοις εκατό εξοικονόμηση καυσίμου και μειώσεις εκπομπών ρύπων στην πραγματική οδήγηση.

ΗΓΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ

Η ηγετική θέση της Volvo στον τομέα της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας  επιβεβαιώνεται  και  στο V60. Η πλατφόρμα SPA επέτρεψε, την σχεδίαση  ακόμη  ισχυρότερων μοντέλων και λόγω της εκτεταμένης χρήσης χάλυβα βορείου φυσικά, καθώς και την εφαρμογή πολλών συστημάτων ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν πλήρως επιβάτες , πεζούς και ζώα. 

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΖΩΩΝ

Η τεχνολογία City Safety της Volvo, στάνταρ σε όλα τα μοντέλα της Volvo, συνδυάζει τη λειτουργία αυτόματης πέδησης και τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης για να καλύψει μια σειρά από πιθανά σενάρια ατυχημάτων και να κρατήσει ασφαλείς τους επιβάτες . Το City Safety είναι το μόνο σύστημα στην αγορά που ανιχνεύει πεζούς, ποδηλάτες και μεγάλα ζώα όπως άλκες και ελάφια.

Επίσης το σύστημα υποβοήθησης οδηγού Pilot Assist, προαιρετικό στο V60, λειτουργεί έως και 130 km/h σε ευδιάκριτους δρόμους.

16578128100872176008679924255365

ΑΠΛΕΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Εσωτερικά το νέο μοντέλο ξεχωρίζει αμέσως, από την ιδιαίτερα προσεγμένη σχεδίαση, το άψογο φινίρισμα, την πολυτέλεια και την πληρότητα εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας. Δύσκολα θα ζητήσει κανείς κάτι περισσότερο. 

Το άλλο ισχυρό σημείο του αυτοκινήτου, είναι οι χώροι και η πρακτικότητα. 

Πέντε άτομα θα βολευτούν εύκολα χωρίς μεγάλες υποχωρήσεις ακόμη και στα μακρινά ταξίδια, όπου και θα παραμείνουν ξεκούραστοι

Το πορτ μπαγκάζ με την σειρά του χώρα 529 λίτρα αποσκευών, τα οποία αυξάνονται στα 1441 όταν αναδιπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων, δημιουργώντας επί πλέον, έναν επίπεδο χώρο κατάλληλο για την μεταφορά μεγάλου μήκους αντικειμένων. Πρόσθετοι επί πλέον μικροχώροι στο σαλόνι και το πορτ μπαγκάζ απογειώνουν την πρακτικότητα. 

350 ΙΠΠΟΙ

Ένας δίλιτρος τούρμπο, αλλά και με κομπρέσορα θερμικός κινητήρας, αποδίδει 253 ίππους στις 5.500 στροφές και ροπή 350Nm στέλνοντας την ισχύ στους πρόσθιος τροχούς συνδυαζόμενος με τους 145 ίππους της ηλεκτροκίνησης οι οποίοι φθάνουν στους πίσω τροχούς. Δηλαδή 350 συνδυαστικοί ίπποι συνολικά που απογειώνουν τις επιδόσεις. 

16578114694271270791643725067285

ΠΡΩΤΑ  Ο ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Το όλο σύστημα φροντίζει στην εκκίνηση και στις χαμηλές ταχύτητες να λειτουργεί πρώτα ο ηλεκτροκινητήρας, εφόσον βέβαια υπάρχει επάρκεια ρεύματος στην μπαταρία. 

Με την σειρά του αναλαμβάνει   ο βενζινοκινητήρας, φροντίζοντας φυσικά το σύστημα ταυτόχρονα, να υπάρχει ρεύμα στην μπαταρία για όποτε  χρειαστεί . 

Υπάρχουν βέβαια και πέντε προγράμματα τα οποία μπορεί να επιλέξει ο οδηγός, καθορίζονται ο ίδιος την λειτουργία των κινητήρων. 

ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ 

Το αποτέλεσμα της συνδυαστικής λειτουργίας είναι θαυμάσιες επιδόσεις. 

Ένα πολύ καλά κλιμακωμένο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, φροντίζει για την κατανομή της ισχύος και τις επιδόσεις, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από οδηγό και επιβάτες. 

5.4 δευτερόλεπτα για τα 100 χλμ /ωρ και τελική  ταχύτητα 225 χλμ/ωρ, αλλά μην ξεχνάμε και τον κόφτη. 

Από πλευράς κατανάλωσης  με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα και του θερμικού κινητήρα φυσικά, τα 6.0 λίτρα είναι μια τιμή που μπορείς αρκετά εύκολα να υπολογίζεις στα ταξίδια , ενώ με βαρύ δεξί πόδι και την χρήση αποκλειστικά του θερμικού κινητήρα ανεβαίνει στα 7.5 λίτρα /100 χλμ

16578116344298980984989363950449

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ

Εδώ δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η νέα πλατφόρμα και η εμμονή της εταιρείας στην ασφάλεια, συνθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο οδικά, που δεν θα φέρει τον οδηγό σε δύσκολη θέση, παρά το βάρος του. Πολύ καλή κατευθυντικότητα στις υψηλές ταχύτητες περιορισμένες κλίσεις στις στροφές, άμεσες και ασφαλείς αντιδράσεις στις δύσκολες στιγμές,  απουσία αναπηδήσεων, βυθίσεων κλπ και άκαμπτο αμάξωμα που μπορεί να διαχειρίζεται εύκολα την περίσσεια της ισχύος, σε συνδυασμό με υποδειγματικά φρένα. 

Ταυτόχρονα η άνεση και η ησυχία των επιβατών  παραμένει σε υψηλά επίπεδα και πλήρως ανταγωνιστική για την κατηγορία. 

16578117550718519886352449538107

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ένα μοντέλο για όλη την οικογένεια αλλά και τον ίδιο τον οδηγό. Παντοδύναμο σε επιδόσεις , λογικό σε κατανάλωση τεράστιο σε χώρους, άψογο από πλευράς ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, πληρέστατο σε εξοπλισμό, εντυπωσιακό σε εμφάνιση και σίγουρο στο δρόμο σε κάθε περίπτωση, δύσκολα βρίσκει αντιπάλους στην κατηγορία του με όλα όσα προσφέρει. 

του Δημήτρη Κληρονόμου

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ