Νέο Hyundai i30 1.0T 48 Hybrid ... ποιότητα και τεχνολογία [test]

Νέο Hyundai i30 1.0T 48 Hybrid ... ποιότητα και τεχνολογία [test]

Αισθητικά ανανεωμένο και πλήρως τεχνολογικά προηγμένο, το νέο  i30,χρησιμοποιει την υβριδική τεχνολογία για να εδραιώσει ακόμη περισσότερο την θέση του, απέναντι στην σκληρό γερμανικό ανταγωνισμό. 

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Η εξωτερική σχεδίαση που ήταν πάντα σήμα κατατεθέν  του  i 30,ανανεώθηκε πρόσφατα με μία σειρά κομψών, νέων σχεδιαστικών στοιχείων, ενώ ταυτόχρονα προστέθηκε μια νέα σειρά κινητήρων , όπως  και κορυφαία πακέτα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Το αναβαθμισμένο εμπρός τμήμα τονίζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία φωτισμού που περιλαμβάνει ενσωματωμένα εντυπωσιακά LED φώτα ημέρας σχήματος V.

Το πίσω τμήμα εκφράζει έντονα τον προηγμένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου ενώ ο πλήρως ανασχεδιασμένος πίσω προφυλακτήρας βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση.

Στο γενικό καθαρό προφίλ κυριαρχεί μία συνεχόμενη στιλπνή γραμμή που εκτείνεται από τους προβολείς μέχρι τα πίσω φωτιστικά σώματα.

16764785355316655532303544422102

ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΦΙΛ

Ακόμη το νέο i30 διαθέτει νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16” και 17”, αλλά και N Line 17’’ και 18’’, φινιρισμένες με diamond-cut τεχνική που προσδίδει εντυπωσιακή υφή και τελειότητα στο προφίλ του νέου i30.

Επι πλέον το νέο μοντέλο προσφέρεται σε πολλές διαφορετικές χρωματικές προτάσεις, τρεις εκ των οποίων είναι νέες (Dark Night, Silky Bronze και Sunset Red) επιπρόσθετα από τις έξι ήδη υπάρχουσες προτάσεις: Polar White, Phantom Black, Engine Red, Stellar Blue, Platinum Silver και Olivine Grey, χαρίζοντας ένα απόλυτα προσωπικό στυλ στο αυτοκίνητο.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ 

Η καινούργια σχεδιαστική φιλοσοφία του νέου Hyundai i30 δίνει το παρόν και στο εσωτερικό. Επιφάνειες υψηλής ποιότητας και εντυπωσιακές λεπτομέρειες, όπως οι εκλεπτυσμένοι αεραγωγοί, κυριαρχούν στην ανανεωμένη καμπίνα.

Το εργονομικό εσωτερικό προσφέρει καλύτερη θέση οδήγησης ενώ και οι υπόλοιποι συνεπιβάτες απολαμβάνουν ένα άνετο ταξίδι με άπλετο χώρο για όλη την οικογένεια.

ΕΠΤΑ  ΙΝΤΣΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ

 Η προηγμένη τεχνολογία δίνει δυναμικό παρόν στο cockpit του νέου i30, με τον εντυπωσιακό ψηφιακό πίνακα 7 ιντσών. Ο ευφυής ψηφιακός πίνακας παρουσιάζει τις σημαντικότερες πληροφορίες. Μπορεί να τροποποιήσει κανείς την απεικόνιση σύμφωνα με τις προτιμήσεις του: η ταχύτητα μπορεί να προβάλλεται ψηφιακά, μαζί με τη Ροή Ενέργειας - Energy Flow (για το 48V Υβριδικό ), τις πληροφορίες πλοήγησης ή τις ενεργές λειτουργίες SmartSense. Ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που επιλέγει ο οδηγός, αλλάζει και το χρώμα του ψηφιακού πίνακα οργάνων και των γραφικών ώστε να υπάρχει αρμονία. Μπλε για το Normal mode, πράσινο για το Eco mode και πορτοκαλί για το Sport mode. Η επιλογή Drive mode είναι διαθέσιμη στα αυτόματα κιβώτια (7 DCT).

Hyundai i30 5

ΟΚΤΩ  ΙΝΤΣΩΝ ΟΘΟΝΗ

 Η  στάνταρ οθόνη πολυμέσων 8 ιντσών, συνοδεύεται από την προβολή εικόνας από κάμερα οπισθοπορίας, με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης που δείχνουν τη μελλοντική τροχιά του νέου i30, ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό σε ελιγμούς στάθμευσης. Η οθόνη 8’’ προσφέρει προηγμένη συνδεσιμότητα μέσω των εφαρμογών Android Auto και Apple CarPlay, ενώ ο ραδιοφωνικός ήχος μεταδίδεται καθαρότερα από ποτέ στα 6 ηχεία (4 βασικά και 2 tweeters) του i30 από όσους ραδιοφωνικούς σταθμούς εκπέμπουν ψηφιακό σήμα DAB. Επιπλέον, το νέο i30 προσφέρει προαιρετική ασύρματη φόρτιση smartphone .

ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το νέο i30 διαθέτει, μία νέα μεγάλη σειρά κινητήρων αυξάνοντας έτσι την ελευθερία επιλογής.

Για πρώτη φορά το i30 διατίθεται με εξηλεκτρισμένη 48 Hybrid τεχνολογία μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων CO2 και αυξάνοντας την απόδοση. Το υβριδικό σύστημα κίνησης 48V Hybrid υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, με ‘ενέσεις’ ηλεκτρικής ενέργειας σε διαφορετικά στάδια οδήγησης. 

ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

 Τα 48V Hybrid  διατίθεται  με το καινούργιο Intelligent manual transmision   για  μεγαλύτερη απόδοση.

Το iMT διαθέτει ηλεκτρονικό συμπλέκτη που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης των 48V Hybrid εκδόσεων. Για αυξημένη οικονομία, το iMT αποσυνδέει τον κινητήρα από το σύστημα μετάδοσης όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι, και το όχημα εισέρχεται σε λειτουργία coasting (πρόγραμμα ρολαρίσματος) με μειωμένη κατανάλωση.

Εναλλακτικά, η 48V Hybrid Turbo τεχνολογία συνδυάζεται με το απολαυστικό 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7-DCT, που διαθέτει στάνταρ χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι (πτερύγια paddle shifters), και συνδυάζει την οικονομική λειτουργία, την οδηγική απόλαυση ενός μηχανικού κιβωτίου με την άνεση ενός αυτόματου.

16764781288221594234871487299651

1000 ΚΥΒΙΚΑ 120 ΙΠΠΟΙ

Ο εξελιγμένος και δυναμικός κινητήρας , 1.0 λίτρων  T-GDi  αποδίδει 120 ίππους και ροπή 172 Nm, και στην 48V Hybrid έκδοση του, για πιο οικονομική κατανάλωση,  συνδυάζεται, όπως σημειώσαμε, με ένα 6-τάχυτο κιβώτιο   (iMT) ή 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7-DCT) 

160 ΙΠΠΟΙ  1500 ΚΥΒΙΚΑ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης ο νέος κινητηρας1.5L T-GDi που αποδίδει 160 ίππους και  253 Nm ροπή , και διαθέτει στάνταρ 48V υβριδική τεχνολογία που συνδυάζεται επίσης με το  6-τάχυτο Intelligent Manual Transmission (iMT) ή ένα 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7-DCT). 

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ  ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Με το Hyundai SmartSense και τα προηγμένα συστήματα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), το νέο i 30 διαθέτει ένα από τα κορυφαία  πακέτα τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας στην κατηγορία του – προσφέροντας περισσότερη ασφάλεια  στους επιβάτες.

Το νέο i30 διαθέτει, προαιρετικά, σύστημα Lane Following Assist (LFA). Όταν είναι ενεργοποιημένο, διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδες σε ταχύτητες μεταξύ 0 και 180 km/h στον αυτοκινητόδρομο και στους δρόμους της πόλης (προαιρετικός εξοπλισμός).

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΦΡΕΝΩΝ

Επιπλέον, τo σύστημα Rear Collision-avoidance Assist (RCA) μπορεί να ενεργοποιήσει τα φρένα ώστε να αποφευχθεί μια σύγκρουση κατά την οπισθοπορεία. Το σύστημα Leading Vehicle Departure Alert (LDVA- απόκλιση πορείας προπορευόμενου οχήματος) ειδοποιεί τον οδηγό όταν το προπορευόμενο όχημα αρχίζει να κινείται προς τα εμπρός σε περιπτώσεις όπου υπάρχει καθυστέρηση στην αντίδρασή του, για παράδειγμα στα φανάρια.

16764784815375983226654414081833

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΠΕΖΩΝ 

Το σύστημα Blind Spot Detection (BSD) έχει επίσης αναβαθμιστεί και ειδοποιεί τον οδηγό στην περίπτωση που υπάρχει άλλο όχημα στην τυφλή γωνία και πλέον με το Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) μπορεί να επέμβει στα φρένα για να αποφευχθεί μια σύγκρουση. Η αναβαθμισμένη λειτουργία Forward Collision-Avoidance Assist (FCA- Σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης) μπορεί πλέον να εντοπίζει όχι μόνο αυτοκίνητα, αλλά τόσο και τους πεζούς όσο και τους ποδηλάτες.

Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις του i30, έτσι και το νέο i30 εξοπλίζεται με το ήδη γνωστά συστήματα FCA (αναγνώρισης πεζού), Driver Attention Warning (DAW- προειδοποίηση κόπωσης οδηγού), High Beam Assist (HBA- υποβοήθηση λειτουργίας προβολέων), ISLW και Lane Keep Assist (LKA- υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας) κ.α.

ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ 

Ο νέος τρικύλινδρος τούρμπο κινητήρας των 1000 κυβικών εκατοστών με ροπή 172 Nm,  εξασφαλίζει επιτάχυνση 11.2 δευτερόλεπτων για τα 0-100 χλμ/ωρ και τελική ταχύτητα 196 χλμ/ωρ τιμές πολύ καλές για την κατηγορία και τον όγκο του, που συνοδεύονται από τιμές κατανάλωσης 5.8  με 6.0 λίτρων  και μια μέση τιμή 6.8 λίτρων /100 χλμ, που κρίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και μπορούν να βελτιωθούν ακόμη  περισσότερο με ελαφρύ δεξί πόδι.  

new Hyundai i30 and i30 N Line 1

ΑΚΑΜΠΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Το νέο άκαμπτο πλαίσιο σε συνδυασμό με τις νέες εξελιγμένες αναρτήσεις, εξασφαλίζουν θετική οδική συμπεριφορά σε κάθε περίπτωση, πολύ καλή κατευθυντικότητα, περιορισμένες κλίσεις στις στροφές και εύκολα ελεγχόμενη και διακριτική υποστροφή ακόμη και στα όρια, που συνδυάζονται με αποτελεσματικά φρένα ακόμη και στην σκληρή χρήση. 

Θετικά είναι τα σχόλια και για την  άνεση των επιβατών, ακόμη και στα μακρινά ταξίδια, όπου επί πλέον απολαμβάνουν και την βελτιωμένη ευρυχωρία του σαλονιού, ενώ πολύ καλά κρίνονται, η ποιότητα κύλισης και το χαμηλό το επίπεδο θορύβου που φθάνει στο σαλόνι.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Πλήρως ανανεωμένο  σε όλα τα σημεία, με εντυπωσιακή εμφάνιση, κορυφαία συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, χώρους, ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος και πληρότητα εξοπλισμού, το i 30 1.0 T 120 PS  με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V είναι καλύτερο από ποτέ,  αποτελώντας μία ολοκληρωμένη, πολύ ενδιαφέρουσα και προσιτή πρόταση, πού αντιμετωπίζει με ευκολία τον πλέον σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας του.  

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ