Formula 1: Ο Ράσελ τη νίκη, οι Φερστάπεν και Νόρις το... κλατάρισμα - Η σύγκρουση που έκρινε το Grand Prix της Αυστρίας

Formula 1: Ο Ράσελ τη νίκη, οι Φερστάπεν και Νόρις το... κλατάρισμα - Η σύγκρουση που έκρινε το Grand Prix της Αυστρίας

Εντυπωσιακός ήταν ο αγώνας στο Grand Prix της Αυστρίας για τη Formula 1, αφού ο Μαξ Φερστάπεν και ο Λάντο Νόρις συγκρούστηκαν σχεδόν 10 γύρους πριν το τέλος, με αποτέλεσμα ο Τζορτζ Ράσελ, που ήταν τρίτος στη μεγαλύτερη διάρκεια της κούρσας, να πάρει το προβάδισμα και να φτάσει στη δεύτερη φετινή νίκη του, ύστερα από εκείνη στον Καναδά.

Έτσι, ανάσανε η Mercedes, που πλησίασε τη δεύτερη McLaren-Ferrari στη βαθμολογία, 276 έναντι 250, με την πρώτη Red Bull, στους 337 βαθμούς, να δείχνει κυρίαρχη. Δεύτερος ήταν ο Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος έκανε ένα θαυμάσιο προσπέρασμα στον τρίτο Κάρλος Σάινθ.

Ο Λιούις Χάμιλτον, που δέχθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων επειδή οδήγησε πάνω στην απαγορευμένη λευκή γραμμή, έμεινε τέταρτος και ο Φερστάπεν πέμπτος, ενώ ο Νόρις δεν βαθμολογήθηκε, με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να αυξήσει τη διαφορά του στη βαθμολογία των οδηγών, 227 έναντι 156.

Formula 1: Πού έγινε το... κακό

Ο Φερστάπεν έφτασε τη διαφορά από τον Νόρις ακόμα και στα 8 δευτερόλεπτα, με τον Βρετανό να επιστρέφει και να τον προσπερνά για ελάχιστα. Ο Ολλανδός πήρε ξανά το προβάδισμα, όμως στην Τ3 σημειώθηκε σύγκρουση ανάμεσα στους δύο, που επέφερε κλατάρισμα για αμφότερους. Τα μονοθέσιά τους μπήκαν στα πιτς και ο Φερστάπεν βγήκε πέμπτος, ενώ ο Νόρις σταμάτησε και δεν τερμάτισε ποτέ.

Για αυτήν τη σύγκρουση δόθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων στον Φερστάπεν, ο οποίος ελέγχθηκε και για άλλες παραβάσεις, όπως ένα αργό φρενάρισμα την ώρα που ο Νόρις προσπάθησε να τον προσπεράσει και να καταλάβει την πρώτη θέση.

Το Grand Prix είχε τα ατυχήματά του εξαρχής, με τον Σαρλ Λεκλέρκ να παθαίνει ζημιά από την αρχή, στην μπροστινή αεροτομή του, ύστερα από σύγκρουση με τον Πιάστρι, κάτι που ενδεχομένως να ώθησε η οδήγηση του Σέρτζιο Πέρες. Λίγο αργότερα, ο Φερνάντο Αλόνσο δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων για χτύπημα στο μονοθέσιο του Γκουανγιού Ζου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ