Formula 1: Νικητής ο Perez στην Τζέντα -Θρίλερ με τον Alonso

Formula 1: Νικητής ο Perez στην Τζέντα -Θρίλερ με τον Alonso

O Sergio Perez κέρδισε το γκραν πρι της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία, με τον Verstappen να τερματίζει δεύτερος, ενώ εκκίνησε από τη 15η θέση.

Ο Μεξικανός εξαργύρωσε την pole position και θριάμβευσε στο γκραν πρι της Τζέντα, με τη Red Bull να πανηγυρίζει το δεύτερο διαδοχικό 1-2, καθώς πίσω του βρέθηκε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και ομόσταβλός του.

Ο Perez εκκίνησε από την πρώτη θέση, τον πέρασε ωστόσο ο Alonso λίγο αφότου άναψαν τα πράσινα φώτα, θέση που δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ. Επιπλέον ο Ισπανός της Aston Martin πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων, καθώς είχε τοποθετήσει λάθος το μονοθέσιό του στην εκκίνηση.

Formula 1: Δράματα με τον Alonso -Του πήραν την τρίτη θέση αφού πρώτα ανέβηκε στο βάθρο!

Ο Lance Stroll πριν τον 20ό γύρο αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιό του, με αποτέλεσμα να υπήρξε αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, δίνοντας ευκαιρία για γρήγορα pit stops.

Στο pit stop αυτό εξέτισε την ποινή του ο Alonso, ωστόσο μηχανικός του ακούμπησε το μονοθέσιο πριν ολοκληρωθούν τα 5 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να λάβει στο τέλος ποινή 10 δευτερολέπτων!

 Μάλιστα, η δεύτερη ποινή ανακοινώθηκε αφού είχε γίνει η απονομή, με αποτέλεσμα να πάρουν πίσω το βραβείο από τον Ισπανό και να το δώσουν στον George Russell. 

Ο 42χρονος Ισπανός κατετάγη τελικά τέταρτος, ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Lewis Hamilton. Οι Carlos Sainz και Charles Leclerc πλασαρίστηκαν στο 6-7 και ολοκλήρωσαν μια μέτρια εμφάνιση για τη Ferrari, ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Esteban Ocon (όγδοος), Pierre Gasly (ένατος) με τις δύο Alpine και ο Kevin Magnussen με τη Haas.

Με την ανατροπή αυτή, δεύτερη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι η Mercedes, παρά την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και φέτος. Πρώτη φυσικά είναι η Red Bull, τρίτη η Aston Martin και η Ferrari μόλις τέταρτη!

Perez-Verstappen σε τρελή κόντρα

Ο Verstappen, που ήρθε από τη 15η θέση στη δεύτερη δεν μπόρεσε να απειλήσει τον πρωτοπόρο teammate του Segio Perez, ωστόσο η ένταση μεταξύ τους ήταν και παρούσα και εμφανής. Αφορμή η πρωτοπορία στον πίνακα του πρωταθλήματος.

Σε κάποια στιγμή δόθηκε από τη Red Bull οδηγία για κάποια ρύθμιση στον Perez, με τον Μεξικανό να ρωτά με αγωνία αν έχει την ίδια εντολή και ο Verstappen και αν μπορεί να πιέσει. Η απάντηση ήταν καταφατική.

Ο Perez μέχρι και τον προτελευταίο γύρο είχε και τον ταχύτερο γύρο, άρα έναν πόντο επιπλέον κάτι που τον έφερνε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών!

Ο Verstappen λίγους γύρους πριν το τέλος άρχισε να ρωτά ποιος έχει τον ταχύτερο γύρο με τον μηχανικό του να απαντά: «Δεν μας νοιάζει». «Νοιάζει εμένα», απάντησε με ένταση ο Ολλανδός και στον τελευταίο γύρο να τον παίρνει από τον Perez. Ο Ισπανός το κατάλαβε κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων και κάπως έκπληκτος ρωτούσε στη συνέχεια για το αν ισχύει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ