Ρωσία, σχεδιάζει τη δική της «εναλλακτική» Wikipedia

wikipedia-russia-570

Μπορεί η Wikipedia να είναι το 6ο μεγαλύτερο site στον κόσμο όμως η Ρωσία δεν μοιάζει να εντυπωσιάζεται από αυτό και σχεδιάζει να φτιάξει τη δική της εναλλακτική έκδοση της Wikipedia, όπως ανακοίνωσε η προεδρική βιβλιοθήκη της χώρας. Η δήλωση αναφέρει ότι η πρωτοβουλία έχει στόχο την παροχή καλύτερων πληροφοριών σε σύγκριση με αυτές που παρέχονται από την Wikipedia για τη Ρωσία.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι σύμφωνα με ανάλυση που έγινε, η Wikipedia δεν έχει αρκετές λεπτομερείς και αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τις ρωσικές περιοχές και τη ζωή στη χώρα. Έχουν μαζευτεί πάνω από 50.000 βιβλία και έγγραφα τα οποία όπως επισημαίνεται «στοχεύουν να απεικονίσουν τη Ρωσία αντικειμενικά και με ακρίβεια»

Ωστόσο, το νέο site λέγεται ότι έρχεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον έλεγχο του Κρεμλίνου πάνω στο διαδίκτυο. Τον Αύγουστο που πέρασε μέσω νέας νομοθεσίας η Ρωσία ανάγκασε τους bloggers με περισσότερους από 3.000 καθημερινούς χρήστες, να δηλώσουν τα στοιχεία τους και να εγγραφούν στην ρυθμιστική αρχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ενώ τον Μάρτιο ιστοσελίδες που ανήκαν σε αντιπάλους και επικριτές του Πούτιν, έκλεισαν.

Πηγή: techblog.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ