Nokia: Ξεπέρασε τις προβλέψεις με 66% αύξηση εσόδων

nokia

Ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα της Nokia ήταν κατά πολύ συγκρατημένες, η εταιρεία πούλησε το τμήμα Devices και Services στη Microsoft και φαίνεται να παίρνει τα πάνω της. Για το τρίτο τρίμηνο του 2014 ανακοίνωσε λειτουργικά έσοδα 512 εκατομμύρια δολάρια που σημαίνει 66% πάνω από τα 309 εκατομμύρια το ίδιο τρίμηνο του 2013.

Τα έσοδα για το ίδιο τρίμηνο πήγαν από τα περσινά 3.9 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 4.3 δισεκατομμύρια ενώ για ολόκληρο το 2014 τα έσοδα ήταν 14.4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά την πώληση του τμήματος ναυαρχίδα, η Nokia επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή στα δίκτυα, στο Here Maps και στο τεράστιο portfolio πατεντών για smartphones που έχει. Το Here Maps αύξησε τις πωλήσεις του κατά 15% σε σύγκριση με πέρσι φτάνοντας στα 330 εκατομμύρια δολάρια και είναι πλέον διαθέσιμο στο Google Play Store. Το τμήμα Nokia Technology, στο οποίο βρίσκονται οι πατέντες, αύξησε τα κέρδη του κατά 23%, μιας και η Microsoft πλέον πρέπει να πληρώνει την Nokia για να πάρει άδεια για τις πατέντες της.

Ο Rajeev Suri, CEO της Nokia ανέφερε ότι η εταιρεία έκανε αλλαγές το 2014 και το 2015 είναι έτοιμη να πάει παρακάτω και να επενδύσει σε νέους τομείς. Όσον αφορά στις συσκευές από τη Nokia έχουμε δει ήδη το πρώτο της tablet Nokia N1 στη μετά Microsoft εποχή, και θα περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί τώρα που παίρνει τα πάνω της.

techblog.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ