iPhone 6, οι τεράστιες πωλήσεις οδηγούν την Apple προς νέο ρεκόρ

iPhone-6-and-iPhone-6-plus-3

Η εταιρεία ερευνών Kantar Worldpanel ComTech δημοσίευσε τα αποτελέσματα ερευνών της για το τρίμηνο που τελείωσε τον Οκτώβριο. Για την Apple τουλάχιστον τα νέα είναι πολύ καλά για τις πωλήσεις της και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται για νέο ρεκόρ. Σίγουρα υπεύθυνα για τις τεράστιες πωλήσεις είναι ταiPhone 6 και iPhone 6 Plus με την αγορά να δείχνει ότι περίμενε από την Apple την μεγαλύτερη οθόνη.

Μιλώντας για την ευρωπαϊκή αγορά (Μ.Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία) το Android συνεχίζει να ηγείται με 69.4% του συνόλου της αγοράς, αλλά παρουσίασε 2.5% πτώση. Το iOS της Apple ανέβηκε κατά 5.7 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 20.7% χάρη στο iPhone 6 ενώ το Windows Phone κατέχει το 8.7% της αγοράς.

Όπως είπαμε το λανσάρισμα του iPhone 6 είναι που έδωσε τεράστια ώθηση στις πωλήσεις και η Μ.Βρετανία είναι αυτή που δίνει εντυπωσιακούς αριθμούς. Η Apple στη Μ.Βρετανία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς μέχρι σήμερα φτάνοντας σχεδόν στο 40%. Όσοι αγοράζουν το iPhone 6 είναι κυρίως Apple fans (86%) ενώ μόλις το 5% είναι εκείνοι που έρχονται από Samsung συσκευές.

Παίρνοντας ως παράδειγμα τα δεδομένα της Μ.Βρετανίας βλέπουμε ότι οι πρώτοι αγοραστές του iPhone 6 είναι ηλικίας 16-24 (34%) και άντρες (64%). Οι λόγοι που το επιλέγουν είναι (51%) για το 4G, (49%) για το μέγεθος οθόνης και (45%) για το design.

Στις ΗΠΑ που παραδοσιακά είναι η δυνατή αγορά της Apple, οι πωλήσεις iPhone αυξήθηκαν μόλις 0.7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι. AT&T και Verizon είναι υπεύθυνες για το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων (83.6% συνολικά), ενώ όπως γνωρίζαμε ήδη το iPhone 6 ξεπερνά σε πωλήσεις το iPhone 6 Plus με αναλογία 3:1.

Η αγορά της Κίνας παρουσίασε επίσης μικρή αύξηση 0.2 φτάνοντας στο 15.7% τον Οκτώβριο αν και μόλις 17 Οκτωβρίου έγινε διαθέσιμο το iPhone 6. Παρ όλα αυτά, η Xiaomi ήταν ο κυρίαρχος κατασκευαστής στην κινέζικη αγορά με ποσοστό σχεδόν 30% χάρη στο RedMi Note.

Πηγή: techblog.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ