H EE σχεδιάζει να ζητήσει τον διαχωρισμό της Google

e.e

Οι σχέσεις της Google με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι οι καλύτερες καιρό τώρα, με την δεύτερη να έχει βάλει τη Google στο μικροσκόπιο και να την ερευνά για μονοπωλιακές τακτικές. Το τελευταίο «επεισόδιο» ήταν με την ΕΕ να την αναγκάζει να αφαιρεί links από την μηχανή αναζήτησης για όσους επιθυμούσαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στη λήθη.

Σύμφωνα με τις Financial Times όμως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να ζητήσει τον διαχωρισμό της Google, θα ζητήσει η μηχανή αναζήτησης του τεχνολογικού γίγαντα να διαχωριστεί από τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Οι Ευρώπη δείχνει εξαιρετικά ανήσυχη τα τελευταία χρόνια για την ολοένα αυξανόμενη κυριαρχία της Google και άλλων αμερικανικών εταιρειών στη βιομηχανία του ίντερνετ και ψάχνει τρόπο να τις περιορίσει.

Ωστόσο μια δημόσια έκκληση για διαχωρισμό των εργασιών της δεν σημαίνει ότι θα γίνει πραγματικότητα διότι το Κοινοβούλιο δεν έχει αυτή τη δικαιοδοσία, αλλά με την κίνηση αυτή έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στην Κομισιόν να δράσει αναλόγως.

Ανταγωνιστές όπως Yelp και άλλοι μικρότεροι της Google, έχουν ισχυριστεί ότι η εταιρεία δεν τους προβάλει στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πηγή: techblog.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ