Google: Παίρνει με ενοίκιο την αεροπορική βάση της Νasa για να ενισχύσει το πρόγραμμα έρευνας της

google logo

Με στόχο τη προώθηση των ερευνητικών της προγραμμάτων στην εξερεύνηση του διαστήματος η Google νοίκιασε για 60 χρόνια αεροπορική βάση της Nasa δίπλα από τα κεντρικά της γραφεία στην Silicon Valley. Σύμφωνα με τους F.T η συμφωνία προβλέπει πως ο τεχνολογικός κολοσσός θα πρέπει να ξοδέψει περίπου 200 εκατ. δολάρια για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στην βάση, μεταξύ των οποίων και ένα γιγαντιαίο, ιστορικό υπόστεγο αεροσκαφών.

Οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin, μαζί με τον πρόεδρο Eric Schmidt, είχαν ήδη συμφωνία για την χρήση του χώρου ως βάσης για τα ιδιωτικά τους αεροσκάφη. Η Nasa ανακοίνωσε ότι οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν για την «έρευνα, εξέλιξη, συναρμολόγηση και δοκιμή στους τομείς της εξερεύνησης του διαστήματος, της αεροναυπηγικής, της ρομποτικής και άλλων νέων τεχνολογιών». Η Google δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής σχέδια για εξερεύνηση πλανητών, αλλά έχει προσφέρει βραβείο 20 εκατ. δολαρίων για οποιαδήποτε ιδιωτική αποστολή μπορεί να προσγειώσει ένα ρομπότ στο φεγγάρι, να ταξιδέψει 500 μέτρα και να στείλει πίσω εικόνες. Η ενοικίαση θα αποφέρει 1,16 δισ. δολάρια στη Nasa και θα μειώσει κατά 6,3 εκατ. δολάρια το λειτουργικό κόστος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ