Μίδας ο Μέσι, κατέκτησε την 6η «Χρυσή Μπάλα»

Μίδας ο Μέσι, κατέκτησε την 6η «Χρυσή Μπάλα»

Κορυφαίος για τη σεζόν 2018-2019 ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, ψηφίστηκε από τους δημοσιογράφους και το «France Football» ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς που πέρασε και έφτασε στην κατάκτηση της έκτης «Χρυσής Μπάλας» στην καριέρα του.

Πλέον είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν, αφού ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει πέντε. Η αρχή για τον Αργεντινό έγινε το 2009, ενώ κατέκτησε το συγκεκριμένο βραβείο επίσης το 2010, το 2012 και το 2015.

Την περσινή χρονιά, ο Μέσι έφτασε στην κατάκτηση της La Liga με την Μπαρτσελόνα, ενώ δεν μπόρεσε να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η ομάδα του αποκλείστηκε στα ημιτελικά, ενώ δεν κατέκτησε ούτε το Copa del Rey, αλλά ούτε και το Copa America.

Ωστόσο, έκανε εξαιρετική χρονιά σε ατομικό επίπεδο, αφού κατέκτησε το «Χρυσό Παπούτσι».

 


 

 


 

 


 

Στη δεύτερη θέση ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ που έφτασε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ και στην τρίτη θέση ο Κριστιάνο Ρονάλντο που δεν πήγε στο Παρίσι για την τελετή.

Κορυφαίος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Άλισον Μπέκερ της Λίβερπουλ, καλύτερος νέος παίκτης ο Ματάις Ντε Λιχτ που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τοβ Άγιαξ, ενώ η «Χρυσή Μπάλα» γυναικών πήγε στην 34χρονη Μέγκαν Ραπίνο που έφτασε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τις ΗΠΑ.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη της δεκάδας

1.Μέσι (Μπαρτσελόνα)
2. Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ)
3. Ρονάλντο (Γιουβέντους)
4. Μανέ (Λίβερπουλ)
5. Σαλάχ (Λίβερπουλ)
6. Μπαπέ (ΠΣΖ)
7. Άλισον (Λίβερπουλ)
8. Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου)
9. Μπ. Σίλβα (Μαν. Σίτι)
10. Μαχρέζ (Μαν. Σίτι)

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS