Μαρκαριάν: "Με τη δουλειά, όλα γίνονται"

markarian0403

Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά και χωρίς να κρύψει την πίστη του ότι με σκληρή δουλειά όλα μπορούν να συμβούν, ο Σέρχιο Μαρκαριάν παρουσιάστηκε σήμερα και επισήμως ως ο νέος προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου.
Ο 71χρονος Ουρουγουανός προπονητής βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στη χώρα μας και έχει πιάσει δουλειά με τους στενούς του συνεργάτες, αλλά σήμερα ανέλυσε όλες τις σκέψεις του στους εκπροσώπους του Τύπου.
"Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΟ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη στιγμή κι ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά πιστεύουμε στα παιδιά που παίζουν στην Εθνική και στην ευκαιρία να προκριθούμε. Με την προσπάθεια και τη συνεργασία μας, θα κάνουμε καλή δουλειά. Με την συνεργασία της ΕΠΟ και του Καραγκούνη φτιάξαμε μία τεχνική ομάδα με πείρα, με επαγγελματική πείρα. Όπως είναι ο Κωστένογλου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μια νέα ιστορία από το 2002 και είμαστε τώρα σε μια ιστορική στιγμή. Αν δεν μπορέσουμε να πάμε στη Γαλλία μετά από τόσες προκρίσεις θα είναι ένα βήμα πίσω. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να προκριθούμε, αλλά είμαστε αισιόδοξοι και θα προσπαθήσουμε. Θα συνεργαστούμε όλοι γι’ αυτή την προσπάθεια κι ελπίζω σε αυτό τον αγώνα να έχουμε δίπλα μας τον κόσμο κι εσάς (ΜΜΕ). Να δώσουμε μια χαρά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά η Ελλάδα. Θα είναι και για μας μεγάλη χαρά.
Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι. Υπάρχει μόνο δουλειά. Για εμένα είναι ένα μεγάλο βάρος αυτό με το μαγικό ραβδάκι. Από την εθνική Περού το λέγανε για μένα, αλλά δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχει μόνο δουλειά. Το θέμα είναι να έχουμε μία ενωμένη ομάδα. Από τον πρόεδρο μέχρι τους παίκτες. Εκεί υπάρχει η μαγεία. Να δημιουργήσεις ένα καλό κλίμα. Δεν υπάρχει μαγεία, στην βαλίτσα μου έχω μόνο ρούχα.
Στο ποδόσφαιρο μπορεί να κάνεις λίγα λάθη, να παίζεις σωστά και να χάσεις. Δεν υπάρχει αγώνας χωρίς λάθη και σωστά. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι που με λίγη τύχη μπορεί να κερδίσεις. Η Εθνική όλα αυτά τα χρόνια είχε ένα στιλ. Καλή άμυνα και στην αντεπίθεση να βάλουμε γκολ. Με τον καιρό όμως χάθηκε αυτό το στιλ. Δεν γίνεται να περπατάμε πίσω. Πρέπει να βγούμε μπροστά. Το καλό ποδόσφαιρο είναι καλή άμυνα και καλή επίθεση. Το στιλ τώρα είναι άλλο πράγμα.. Άλλο στιλ η Μπαρτσελόνα άλλο η Μπάγερν".

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γώργος Γκιρτζίκης κατά το... δημόσιο καλωρόρισμά του προς τον Σέρχιο Μαρκαριάν, είπε μεταξύ άλλων:
"Εγώ θα ήμουν χαρούμενος αν δεν χρειαζόταν να πάρουμε νέο προπονητή. Αν δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη η Εθνική θα ήταν σε καλύτερη βαθμολογική θέση. Η αγωνιστική κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά από ό,τι περιμέναμε και η βαθμολογική μας θέση δεν είναι αυτή που θα θέλαμε και η Εθνική που έφτασε μια ανάσα από τα προημιτελικά του Μουντιάλ, είναι τελευταία στα προημιτελικά. Αυτά είναι τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν. Αισθάνομαι ότι έχω το δικαίωμα να πω ότι υπάρχει λόγος να είμαι χαρούμενος. Ο κ. Μαρκαριάν βρίσκεται μαζί μας και αποδέχτηκε μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Αυτό το γεγονός οδηγεί στο βάσιμο συμπέρασμα πως θα συνεργαστούμε με έναν προπονητή μαχητή. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που αναθέσαμε την ευθύνη σε έναν προπονητή με πνεύμα νικητή, που καλύπτει τις προδιαγραφές που τέθηκαν με τον κ. Καραγκούνη. Από τις πρώτες επαφές σχημάτισα και επαλήθευσα αυτή την εντύπωση. Είναι απλός και ευθύς, οργανωτικός, συνεργατικός και εργατικός. Γνωρίζω πως από την ώρα που έφτασε στην Ελλάδα έχει αξιοποιήσει το χρόνο του και δουλεύει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με σωστή προετοιμασία ελπίζω πως μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας στο τέλος του μήνα στην Ουγγαρία".

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ