«Κόκκινος» θρίαμβος στο ντέρμπι της Ευρωλίγκας

«Κόκκινος» θρίαμβος στο ντέρμπι της Ευρωλίγκας

Το ελληνικό clasico της Ευρωλίγκας είχε θριαμβευτή τον Ολυμπιακό, που έκανε το καλύτερο ποδαρικό στο 2019 νικώντας με 79-65 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής.

Μια νίκη που επέτρεψε στο συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ να βελτιώσει το ρεκόρ του στο 10-6 και να υπερκαλύψει το -13 του ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να υποχωρούν στο 7-9. 

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν σε τροχιά τετράδας και θα πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία σε ακόμη μία «διπλή» εβδομάδα στη διοργάνωση, που περιλαμβάνει τους αγώνες με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ και τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, δεν εκμεταλλεύθηκε το μομέντουμ που έφερε η έλευση του Ρικ Πιτίνο και η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μένοντας εκτός οκτάδας κι ενώ ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με επτά εκτός και τρεις εντός έδρας αγώνες.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, με 18 πόντους, 18 ριμπάουντ (career high, πρώτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού με 18 ριμπάουντ σε ματς Euroleague), 11 κερδισμένα φάουλ και ρεκόρ στην αξιολόγηση (index 41β.).

Πολύ κοντά του σε απόδοση ήταν ο «εκτελεστής» του Παναθηναϊκού Γιάνις Στρέλνιεκς, που είχε 18 πόντους και 4/5 τρίποντα, ενώ η άμυνα του Μάντζαρη στον Καλάθη αποδείχθηκε ένα από τα σημεία-κλειδιά του αγώνα.

Ο ιθύνων νους της ομάδας του Ρικ Πιτίνο μπορεί να ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας καταγράψει 13 πόντους και 7 ασίστ, αλλά η στατιστική του «γέμισε» προς το τέλος, όταν το αποτέλεσμα είχε κριθεί και η άμυνα πάνω του είχε χαλαρώσει.

Η πειραϊκή ομάδα διατήρησε απόλυτο έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι, είναι δε χαρακτηριστικό ότι εκτόξευσε τη διαφορά ακόμη και στους 21 πόντους (59-38) με τρίποντο και φάουλ του Σπανούλη, προς το τέλος της τρίτης περιόδου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ