Ισπανία: Tα γυρνάει τώρα η οργάνωση που κατήγγειλε τη σύζυγο του Σάντσεθ για διαφθορά -«Ίσως βασιστήκαμε σε fake news»

Ισπανία: Tα γυρνάει τώρα η οργάνωση που κατήγγειλε τη σύζυγο του Σάντσεθ για διαφθορά -«Ίσως βασιστήκαμε σε fake news»

Νέα τροπή παίρνει στην Ισπανία η υπόθεση της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η ισπανική Δικαιοσύνη εις βάρος της συζύγου του Πέδρο Σάντσεθ για διαφθορά μετά από αγωγή οργάνωσης, που θεωρείται ότι πρόσκειται στην ακροδεξιά.

Η υπόθεση προκάλεσε πολιτική κρίση στην Ισπανία με τον πρωθυπουργό να σκέφτεται το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, αλλά ο Μιγκέλ Μπερνάντ, ηγέτης της «Manos Limpias» («Καθαρά Χέρια») παραδέχθηκε σήμερα ότι η αγωγή που κατέθεσε η οργάνωσή του κατά της Μπεγκόνια Γκόμεθ, συζύγου του Σάντσεθ, ενδεχομένως να βασίστηκε σε fake news, που δημοσίευσαν διαδικτυακές εφημερίδες.

«Εναπόκειται πλέον στον δικαστή να επαληθεύσει κατά πόσον οι προαναφερθείσες δημοσιογραφικές πληροφορίες αληθεύουν ή όχι», είπε ο Μπερνάντ. «Αν είναι αναληθείς, τότε θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνοι που δημοσίευσαν τις πληροφορίες, αλλά αν υπάρχουν αμφιβολίες, θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστεί η δικαστική υπόθεση», έγραψε ο Μπερνάντ σε δήλωσή του. Και υποστήριξε ότι η «Manos Limpias» δεν είναι ακροδεξιά οργάνωση κι ότι ο φιλικός προς την κυβέρνηση Σάντσεθ Τύπος του επιτίθεται προσωπικά, θυμίζοντας ότι αθωώθηκε τον περασμένο μήνα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας -ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων – για την πρώτοδικη καταδίκη του σε τετραετή φυλάκιση το 2021 για απόπειρα εκβιασμού μεγάλων εταιρειών.

Τι θα κάνει ο Σάντσεθ;

Η καταγγελία του «Μanos Limpias» και η προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε σε βάρος της συζύγου του σοσιαλιστή πρωθυπουργού, ήταν όπως φαίνεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του Σάντσεθ, ο οποίος με επιστολή του, που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ, κατήγγειλε τις «άνευ προηγουμένου επιθέσεις από την Δεξιά και την άκρα δεξιά» «εναντίον της γυναίκας που αγαπώ». Ο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι θα απέχει για τα επόμενα 24ωρα των καθηκόντων του δίνοντας στον εαυτό πενθήμερη προθεσμία για να σκεφτεί αν θα παραμείνει στο τιμόνι της ισπανικής κυβέρνησης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ