Ευρωλίγκα: Δεν μπορεί με Ζαλγκίρις, σε ρίσκο η πρόκριση

Ευρωλίγκα: Δεν μπορεί με Ζαλγκίρις, σε ρίσκο η πρόκριση

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί στα πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας από σήμερα, καθώς ηττήθηκε στο ΣΕΦ με 68-72 από τη Ζαλγκίρις Κάουνας, που αποτελεί πια τον «κακό δαίμονά» του στην Ευρωλίγκα.


Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται νίκη στον τελευταίο αγώνα με την Νταρουσάφακα, στο ΣΕΦ και ταυτόχρονα να μην... μπλέξουν σε ισοβαθμίες με Αρμάνι, Ζαλγκίρις, καθώς και να ηττηθεί η Μπασκόνια στη Μόσχα.

Κρίμα, απόψε, για τον συγκλονιστικό Γουέμπερ που πέτυχε 26 πόντους, αλλά και για τον Μιλουτίνοφ, που είχε 18 πόντους και 12 ριμπάουντ.
Η Ζαλγκίρις έφτασε τον Ολυμπιακό στην κατάταξη (14 νίκες – 15 ήττες) και κράτησε τις ελπίδες της για πρόκριση. Οι Γουάιτ (14π.) και Ντέιβις (13π.) ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η έλλειψη διάρκειας στην απόδοση και η πενιχρή βοήθεια από τον πάγκο (Τουπάν, Λεντέι, Βεζένκοφ), συν την ασθένεια του Πρίντεζη, που έπαιξε με πυρετό, προστέθηκαν στις απουσίες των Σπανούλη, Στρέλνιεκς και γέμισαν κούραση τους υπόλοιπους, που δεν πήραν βοήθεια από το ροτέισον.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα εξαιρετικό διάστημα στο 2ο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 14-1 προηγήθηκαν 36-28, αλλά η Ζαλγκίρις επέστρεψε με τους Γουόλτερς, Ουάιτ, Γκριγκόνις και το ημίχρονο έκλεισε στο 38-34 για τον Ολυμπιακό.

Ο Γουέμπερ βοήθησε τον Ολυμπιακό να «πατήσει γκάζι» και να φτάσει στο 51-39, αλλά μέσα σε ένα τρίλεπτο και μετά από σερί 9-0 από τρίποντα των Βέστερμαν και Μιλάκνις, η Ζαλγκίρις κάλυψε μεγάλο μέρος της διαφοράς, για το 51-48 στο 30ο λεπτό.

Το τρίποντο του Μιλάκνις 13΄΄ από την έναρξη της 4ης περιόδου, έφερε το παιχνίδι στα ίσα, 51-51, για να ξεφύγουν με +5 οι Λιθουανοί στο 35ο λεπτό, μετά από νέο τρίποντο του Γουάιτ.

Ο Ολυμπιακός απάντησε με βολές του Γουίλιαμς-Γκος και δίποντα των Μιλουτίνοφ, Γουέμπερ για να πάρει βραχεία κεφαλή, 63-62. Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού δεν είχε διάρκεια για μία ακόμη φορά και βρέθηκε στο -3, 65-68 με εναπομείναντα χρόνο 1:15, όταν οι Ντέιβις, Τόμπσον και Βέστερμαν ανέβασαν το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Μετά το τάιμ άουτ, ο Μιλουτίνοβ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ από άστοχο σουτ του Πρίντεζη, κέρδισε και το φάουλ, μειώνοντας σε 66-68, με 1/2 βολές. Απέμεναν 38΄΄ και ο Βέστερμαν αποδείχτηκε άστοχος σε τρίποντο, ο Γουέμπερ κόπηκε από τον Ντέιβις στην επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού για να αστοχήσει εκ νέου στα 16΄΄ ο Αμερικανός γκαρντ των «ερυθρόλευκων».

Το φάουλ του Μιλουτίνοβ έστειλε τον Γκριγκόνις στη γραμμή των βολών για το 66-70. Στα 5΄΄ ο Μιλουτίνοβ έκανε το 68-70, αλλά το 5ο φάουλ του Κώστα Παπανικολάου ξανάστειλε τον Γκριγκόνις για βολές, στις οποίες ήταν εύστοχος για το τελικό 68-72.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ