Euroleague: Ηττήθηκε από τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός με... αυτοκτονία και χαμένη βολή Σλούκα

Euroleague: Ηττήθηκε από τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός με... αυτοκτονία και χαμένη βολή Σλούκα

Από το ίδιο ένστικτο αυτοσυντήρησης που κατέλαβε τον Ολυμπιακό μετά την τρίτη περίοδο στο παιχνίδι με την Παρτίζαν οιστρηλατήθηκε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ, με το οποίο τελείωσε τη διαβολοβδομάδα της Euroleague. Αυτό δεν του έφτασε, αφού ηττήθηκε 86-81 στην παράταση και έχει ρεκόρ 1-3 στη διοργάνωση.

Το σημείο-κλειδί για τους «πράσινους» ήταν τα 6’04’’ για τη λήξη της τρίτης περιόδου, όταν ο Εργκίν Αταμάν δέχθηκε τη δεύτερη τεχνική ποινή του και αποβλήθηκε. Εν εξάλλω ο Τούρκος για ένα φάουλ στον Ντίνο Μήτογλου που δεν ήταν αντιαθλητικό και έγινε μπροστά του, πήρε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ το πολίτικο ταμπεραμέντο του, όχι, όμως, προτού αφήσει κάτι από αυτό στο παρκέ, κουνώντας το δεξιό χέρι και τον παράμεσό του στους διαιτητές.

Φαίνεται ότι από πολύ νωρίς ο Τούρκος προπονητής, που έχει χρησιμοποιήσει μεθόδους των παικτών του και δημοσίως, ένιωσε την ανάγκη να παίξει και τον άσο του τεχνητού σοκ, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να είναι απονεκρωμένος.

Η Μακάμπι μεθοδικά έχτιζε μια διαφορά που στο κρίσιμο σημείο, όταν δηλαδή ο Τούρκος ξέσπασε, το σκορ ήταν 33-44, και οι Ισραηλινοί είχαν το ρυθμό που ήθελαν. Η επιρροή του Κώστα Αντετοκούνμπο νωρίς, ειδικά πάνω από τη ρακέτα, δεν άλλαξε το τρανζίσιον και το παιχνίδι κυλούσε όπως οι Ισραηλινοί ήθελαν. Όσο ο Μπλατ σκόραρε και η Μακάμπι διεμβόλιζε με ευκολία τη ρακέτα των «πράσινων», το προβάδισμα, που από την πρώτη περίοδο κιόλας ήταν σε διψήφια διαφορά, κρατούσε τους Μακαββαίους ασφαλείς.

Ο Αταμάν χόρευε, μέχρι να βγει από το παρκέ, με τα ντεσιμπέλ. Το κόλπο, αν και παλαιωμένο, άφησε ένα ΟΑΚΑ να βράζει και ο θόρυβος ξύπνησε τους παίκτες του. Ο Ντίνος Μήτογλου, που έκανε την πρώτη φετινή εμφάνισή του στη Euroleague, ήταν εκείνος που με θράσος κήρυξε μια αντεπίθεση η οποία παραλίγο να τον βγάλει νικητή.

Με τον Λούκα Βιλντόσα για αρωγό, ο Παναθηναϊκός απορρόφησε ακόμα και τους in extremis ηρωισμούς του ΝτιΜπαρτολομέο, ο οποίος έβαλε πέντε τρίποντα. Σε εκείνο το διάστημα της αντεπίθεσης, ο Παναθηναϊκός πάλεψε πολύ μέσα στη ρακέτα, αν και τα ριμπάουντ, που κόστισαν στον Παναθηναϊκό, τον πρόδωσαν στο κρισιμότερο σημείο.

Ήταν όταν ο Παναθηναϊκός, σοφά ποιών, έβαλε το παιχνίδι σε ράγες νίκης και βρέθηκε με μια παράταση στην… καμπούρα του, εξαιτίας μιας φάσης που εν πολλοίς πρέπει να λογίζεται ως χαρακίρι, αν μη τι άλλο επειδή τα μπλοκ άουτ είναι βασική γνώση στο μπάσκετ.

Με το σκορ στο 72-70 και 5,8’’ να απομένουν, ο Σόρκιν έχασε δύο ελεύθερες βολές, αλλά ήταν ο Τζος Νίμπο που πήρε το ριμπάουντ και έβαλε το καλάθι της ισοφάρισης. Ο Βιλντόσα πήρε την ευθύνη και πήγε στην παράταση.

Εκεί η Μακάμπι πήρε ένα προβάδισμα που κατάφερε να συντηρήσει ως το τέλος. Το κρίσιμο σημείο στην παράταση ήταν η άστοχη βολή του Κώστα Σλούκα, η δεύτερη από τις τρεις που κέρδισε μετά το φάουλ που κέρδισε από τον Ριμπέιρο. Το σκορ έγινε 81-82, ο Λορέντσο Μπράουν έκανε 2 στις 2 βολές και ο Βιλντόσα έκανε λάθος πάσα προς τον Μάριους Γκριγκόνις, με αυτή τη φάση να διευθετεί την επικράτηση της Μακάμπι. Ο Παναθηναϊκός έχει κι άλλο παιχνίδι εντός έδρας, στο ΟΑΚΑ, με την Μπασκόνια την προσεχή Παρασκευή (21:15).

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 24-39, 49-57, 72-72 (κ.δ.), 81-86 Παναθηναϊκός (Εργκ. Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 15 (4/8 τρίποντα, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 5 λάθη), Γκάι, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας 9 (1/5 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Γκραντ 8 (1), Λεσόρ 12 (3/8 δίποντα, 6/10 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 λάθη), Αντετοκούνμπο 10 (3/4 δίποντα, 4/6 βολές, 3 μπλοκ), Γκριγκόνις 13 (3/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ 1 (0/4 σουτ, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Μήτογλου 11 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Μαντζούκας. Μακάμπι (Όντ. Κάτας): Κλίβελαντ 7, Γουέμπ, Μπράουν 12 (1/7 τρίποντα, 12 ασίστ, 5 κλεψίματα, 5 λάθη), Μένκο, Σόρκιν 4, Ντιμπαρτολομέο 15 (5/7 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ριβέρο (0/3 δίποντα), Κοέν 3 (1), Νίμπο 12 (5/9 δίποντα, 2/4 βολές, 8 ριμπάουντ), Μπλατ 12 (3/5 τρίποντα), Κόλσον 21 (7/11 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 8 ριμπάουντ).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ