Euroleague: «Έκαψε» με τη φλόγα της επιθυμίας του τη Βίρτους Μπολόνια ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ

Euroleague: «Έκαψε» με τη φλόγα της επιθυμίας του τη Βίρτους Μπολόνια ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ

Με τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βίρτους Μπολόνια, 90-76, για την ένατη αγωνιστική της Euroleague, οι ελληνικές ομάδες έκαναν το τέσσερα στα τέσσερα.

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Euroleague, στο οποίο ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε και νίκησε 90-76 τη Βίρτους Μπολόνια, δεν άρχισε προφανώς με 7’10’’ για τη λήξη της τέταρτης περιόδου, όταν ένα καλάθι και φάουλ του Μάριους Γκριγκόνις μείωσε τη διαφορά στους τρεις πόντους, 65-67, και ήταν ο πρώτος «πυροβολισμός» ενός σερί που έφτασε στο 13-0 και που θα γινόταν κομβικό για την πράσινη επικράτηση, αλλά μπορεί κάποιος να πει ότι ο Παναθηναϊκός έθεσε με τέτοιον τρόπο την παρουσία του στο παρκέ, που θα καθιστούσε ανώφελο να θυμηθεί κάποιος τι έγινε πριν.

Θα ήταν, ας πούμε, κάπως ανούσιο να θυμηθεί τη φθορά που έφερε ο Μάρκο Μπελινέλι, τη νωθρή παρουσία του Λούκα Βιλντόσα, την πνευματική τρικυμία του Ματίας Λεσόρ, τη σύγχυση του Κώστα Σλούκα και το σχέδιο του Λούκα Μπάνκι, που φαινόταν ότι έφερνε στα νερά των Ιταλών, οι οποίοι πήγαν στο ΟΑΚΑ με ρεκόρ 6-2, ένα παιχνίδι σε δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια ομάδα που επιθυμεί περιπαθώς και πέρα από κάθε αμφιβολία να ξαναγίνει μεγάλη.

Ο Παναθηναϊκός έτρεξε αυτό το σερί με την ορμή του και το έκανε σε λιγότερο από τρία λεπτά, αφού το λέι απ του Σλούκα έφερε τη διαφορά στους οκτώ πόντους με 4’27’’ για τη λήξη. Ήταν αυτή η ορμή που παρέσυρε την ιταλική ομάδα και έκανε την έδρα να κοχλάζει. Στο σερί, ο Μπελινέλι αστόχησε σε τρίποντο, ο Τζέιλιν Σμιθ έκανε λάθος και αστόχησε σε δίποντο, ο Ίφε Λούνμπεργκ αστόχησε σε τρίποντο, ο Αγούντου Αμπάς αστόχησε σε τρίποντο. Σε αυτό το διάστημα, ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος έβαλε για πέμπτο παιχνίδι στη Euroleague πάνω από 20 πόντους, σκόραρε στη ρακέτα και ο Λεσόρ πέτυχε πέντε διαδοχικούς πόντους σε δύο φάσεις, σε μία εξ αυτών με καλάθι και φάουλ που του έκανε ο Τορνίκε Σενγκέλια, στην άλλη, πρώτη χρονικά, με τρανταχτό κάρφωμα στο τρανζίσιον.

Η Βίρτους νόμιζε ότι την είχε βολέψει, ούτως ή άλλως ήταν πολύ κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού πριν από αυτό το σημείο, που της ξέφυγε οριστικά, και με τον Αλεσάντρο Παγιόλα στην οργάνωση, απέφευγε τα λάθη. Όμως, όταν ο Παναθηναϊκός βρήκε το ρυθμό του και ξεκίνησε να αποδίδει, φάνηκε ότι ίσχυσαν οι νόμοι του όχι πολύ πρόσφατου παρελθόντος, νόμοι που είχαν ξεχαστεί σε συρτάρι και όταν τους έβγαλε έξω ο Εργκίν Αταμάν, έπρεπε να χρησιμοποιήσει το ξεσκονόπανο για να τους καθαρίσει.

Ο Τούρκος προπονητής πέτυχε την 200ή νίκη του στη Euroleague και ήταν ιδιαιτέρως ευχαριστημένος από την εμφάνιση, που στο τέταρτο δεκάλεπτο υπήρξε όντως ενδεικτική του τι μπορεί να κατορθώσει το συγκρότημά του. Ο Ντάνιελ Χάκετ έφερε το παιχνίδι στο 75-70 με καλάθι και φάουλ 4’12’’ πριν τη λήξη και ο Παναθηναϊκός έκανε ακόμα ένα 7-0 σερί, με καλάθι του Λεσόρ, δύο βολές του Σλούκα, άλλη μία του Μήτογλου, ο οποίος υπήρξε εμπνευσμένος και στα λόγια που είπε στους υπόλοιπους ψηλούς του Παναθηναϊκού, αλλά και ένα λέι απ του τελευταίου στον αιφνιδιασμό. Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον 5-4 και ακόμα ένα εντός έδρας ματς, την προσεχή Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, στις 21:15 με τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ελληνικές ομάδες έκαναν το τέσσερα στα τέσσερα αυτήν τη δεύτερη διαβολοβδομάδα της Euroleague.

Οι διαιτητές: Μπολτάουζερ - Ντιφάλα -Κορτές.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 45-42, 62-63, 90-76.

Παναθηναϊκός (Εργκ. Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 11 (2/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Μπαλτσερόφσκι 10 (3 ριμπάουντ), Σλούκας 11 (0/3 τρίποντα, 4 ασίστ), Γκραντ 7 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ναν 11 (4/8 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/3 βολές), Λεσόρ 10 (4/5 δίποντα, 2/3 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 λάθη), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 6 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Μήτογλου 24 (6/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 10 ριμπάουντ, 1 λάθος), Μαντζούκας.

Βίρτους Μπολόνια (Λ. Μπάνκι): Κορντινιέ 2, Λούντμπεργκ 5 (1), Μπελινέκι 20 (5/10 τρίποντα), Παγιόλα 7 (1/5 τρίποντα), Σμιθ 6 (1), Ντόμπριτς, Κέικοκ 2, Σενγκέλια 17 (8/13 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 11 ριμπάουντ), Χάκετ 7, Ντάνστον 6, Αμπάς 4.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ