Υπ. Εργασίας: Η απάντηση Μοσκοβισί σε Ν. Χουντή δεν αφορά το προσχέδιο του ασφαλιστικού

H απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή δεν αφορά στο προσχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αλλά στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, ενώ τονίζει ότι «έχει δε προφανώς γραφτεί πριν από την αποστολή του προσχεδίου στους θεσμούς».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η απάντηση του Επιτρόπου «όχι απλώς δεν “ξεμπροστιάζει” το υπουργείο Εργασίας, όπως γράφουν τα χαλκεία της παραπληροφόρησης, αλλά δείχνει ξεκάθαρα τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε η μεταρρύθμιση και εφαρμόζονταν όπως είχαν οι προβλέψεις του μνημονίου».

Το υπουργείο τονίζει ότι η πρόταση της κυβέρνησης στο άρθρο 7 προβλέπει ρητά την εξαίρεση από κάθε μείωση των αναπηρικών συντάξεων του νόμου 612/1977.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες συντάξεις, αναφέρει ότι ο υπολογισμός θα γίνει στο υψηλότερο επίπεδο της νέας εθνικής σύνταξης και όχι στα 360 ευρώ που προέβλεπε το άρθρο 2 του νόμου 3863/2010, τα οποία ήδη θα είχαν γίνει 343 λόγω του συστήματος αναπροσαρμογής του νόμου αυτού.

Όπως υποστηρίζει το υπουργείο, «το κόστος των προστατευτικών αυτών ρυθμίσεων έχει συνυπολογιστεί στα ποσοτικά στοιχεία που έχουν αποσταλεί στους θεσμούς».

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι βρίσκεται σε διάλογο με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) για να εξασφαλιστεί η πληρέστερη προστασία των ατόμων με αναπηρία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μοσκοβισί είχε αναφερθεί στο γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλλει ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή, Νίκου Χουντή.

«Μέχρι σήμερα, η Επιτροπή δεν έχει λάβει τέτοιου είδους εισηγήσεις (για ισοδύναμα μέτρα) σχετικά με το κατώτερο ύψος συντάξεων για τα άτομα με αναπηρία» δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί, διαβεβαιώνοντας ωστόσο, ότι «οι θεσμοί είναι έτοιμοι να λάβουν υπόψη τους τα άλλα διαρθρωτικά μέτρα παραμετρικού χαρακτήρα ισοδύναμου αποτελέσματος στο πλαίσιο του συστήματος συνταξιοδότησης, σε αντικατάσταση ορισμένων μέτρων».

Στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, επεσήμαινε ότι «ο εφαρμοστικός νόμος του 3ου Μνημονίου προβλέπει περαιτέρω μείωση κατά 25% της βασικής σύνταξης λόγω αναπηρίας με ποσοστό 67% έως και 79,99%, καθιερώνοντας έτσι την αναπηρική σύνταξη στα 270 ευρώ» και ζητούσε να πληροφορηθεί εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσεις προτάσεις ισοδύναμων μέτρων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ