Βρούτσης: Η κυβέρνηση να σταματήσει τώρα το κρυφτούλι της αδιαφάνειας

«Να σταματήσει το κρυφτούλι» ζητεί από την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, καλώντας τη να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία των συστημάτων Εργάνη, Ήλιος και Άρτεμις.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «για τις κακές επιδόσεις των κοινωνικών δεικτών δε φταίνε τα συστήματα, αλλά η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητά της και κάνει μεγάλο λάθος, αν νομίζει ότι θα ακολουθήσει το δρόμο της αδιαφάνειας κρύβοντας τα στοιχεία, τα οποία για δυόμισι έτη δημοσιεύονταν ανελλιπώς».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η τελευταία μηνιαία έκθεση του συστήματος Ήλιος, το οποίο αφορά τις συντάξεις, που είδε το φως της δημοσιότητας αφορά τον μήνα Μάιο, «δηλαδή μετράμε ήδη 5 μήνες αδιαφάνειας».

Το επιχειρησιακό σχέδιο «Άρτεμις» αποτυπώνει τη δράση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας, για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας σε όλη τη χώρα, καθώς και τα στατιστικά στοιχεία της κοινής ελεγκτικής δράσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.).

Ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι η αδήλωτη εργασία εκτοξεύτηκε από 13,82% το Δεκέμβριο του 2014 σε 21,21% τον Μάρτιο του 2015, υπονομεύοντας εργαζομένους, ασφαλιστικά ταμεία και υγιείς επιχειρήσεις και προσθέτει ότι μετράμε ήδη 6 μήνες αδιαφάνειας.

Τέλος, ειδικά για την «Εργάνη», σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., όλα τα στοιχεία «δείχνουν» ότι ο μήνας Σεπτέμβριος «έκλεισε» με πολύ οδυνηρό τρόπο για τους εργαζόμενους, μια από τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων 15 ετών.

«Τα στοιχεία αυτά η Κυβέρνηση υποχρεούται να τα παρουσιάσει σήμερα κιόλας» καταλήγει ο κ. Βρούτσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ