Υπόθεση Novartis Οι καταθέσεις Σαμαρά, Αβραμόπουλου και Βενιζέλου βάζουν στο «κάδρο» την κυβέρνηση Τσίπρα

Υπόθεση Novartis Οι καταθέσεις Σαμαρά, Αβραμόπουλου και Βενιζέλου βάζουν στο «κάδρο» την κυβέρνηση Τσίπρα

Με τις καταθέσεις των τριών πολιτικών προσώπων ξεκίνησε τη Δευτέρα η έρευνα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Νovartis.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ακόμη, ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τη Δευτέρα, προσήλθε στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ ακολούθησαν οι καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αβραμόπουλος: Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη η οποία «θα αποκαλύψει τους σκευωρούς» στην υπόθεση της Novartis εξέφρασε ο Επίτροπος, Δημ. Αβραμόπουλος μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη.

«Πριν από ενάμισυ χρόνο, εξαρχής κατέθεσα μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων και λοιπών για την υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα, δεν αναφέρθηκα σε ονόματα. Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Εχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του.

O Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε στον Εισαγγελέα για Τσίπρα και «Ρασπούτιν»

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν κατανόμασε τον περίφημο «Ρασπούτιν» ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε: «Ό,τι είχα να πω για την άθλια αυτή σκευωρία, το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όλα θα έρθουν στο φως».

Στην ερώτηση αν κατανόμασε τον Ρασπούτιν, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «τον έχω αποκάλυψει από καιρό και προφανώς το έκανα και σήμερα».

Τέλος, την ερχόμενη Πέμπτη, θα καταθέσει ο κ. Αγγελής ο οποίος προέβη στις σχετικές καταγγελίες κάνοντας λόγο -όπως και ο κ. Σαμαράς- και για το ρόλο του «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis.

Ο Βενιζέλος κατέθεσε έγγραφα που επιβεβαιώνουν τις αναφορές του περί «σκευωρίας»

Σε νέα στοιχεία για την υπόθεση των χειρισμών της Novartis αναφέρθηκε στην κατάθεση του ενώπιον των αρμόδιων αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος

Πρόκειται κατά πληροφορίες για έγγραφα που επιβεβαιώνουν τις αναφορές του κ. Βενιζελου περί «σκευωρίας»

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ξεκαθάρισε σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πως «ευθύνες πολιτικών προσώπων» της προηγούμενης Κυβέρνησης «σαφώς και υπάρχουν».

Λοβέρδος: Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου με αφορμή τη διαβίβαση στη Βουλή δικογραφίας για την «ελεεινή πολιτική σκευωρία για τη Novartis», όπως αναφέρει.

«Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω με τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ