Τσίπρας: Σ' ένα χρόνο εγκαταλείπουμε τα μνημόνια

Τσίπρας: Σ' ένα χρόνο εγκαταλείπουμε τα μνημόνια

«Για πρώτη φορά όλοι μιλούν για επανάκαμψη της Ελλάδας. Ευελπιστούμε σε περαιτέρω σταδιακή μείωση επιτοκίων» ανέφερε σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

Σταδιακά θα αποκλιμακωθούν τα επιτόκια και σε ένα χρόνο από σήμερα θα είμαστε σε θέση να εγκαταλείψουμε τα μνημόνια είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς κάναμε μία μετρημένη δήλωση ότι η έκδοση των ελληνικών ομολόγων ήταν ανώτερη των προσδοκιών μας και συνεχίζουμε... Χθες απεδείχθη ότι αυτή η εμπιστοσύνη ανακτάται...» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Σήμερα το ομόλογο μειώνει το επιτόκιο του στην αγορά αυτό που λέμε με σεμνότητα είναι ότι κάναμε ένα βήμα όμως δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή του τέλους. Όμως δεν πανηγυρίζουμε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως οι πολίτες δεν θα δουν άμεσα τα αποτελέσματα, αλλά έχουμε καλύψει το 1/3 της καταστροφής, στην αγορά εργασίας ο δρόμος είναι μακρύς, είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

 Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το φετινό καλοκαίρι πιο ήρεμο, ωστόσο σημείωσε ότι «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε». «Οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι σιγά σιγά ανοίγει μια χαραμάδα ελπίδας», ανέφερε, ενώ μίλησε και για επανάκαμψη της εμπιστοσύνης στην οικονομία, η οποία μετατρέπεται σε επενδύσεις και σε θέσεις εργασίας. «Μένει ακόμη δουλειά, ο δρόμος είναι μακρύς, όμως είμαστε αισιόδοξοι», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για το χρέος ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη ρήτρα ανάπτυξης που εξασφάλισε η κυβέρνηση στη συμφωνία του Eurogroup. «Το ΔΝΤ επιμένει στην περαιτέρω απομείωση του χρέους (...), δεν τελείωσε η διαδικασία, αλλά έχουν μπει τα θεμέλια για να μιλήσω και ως πολιτικός μηχανικός» δήλωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως βρισκόμαστε ακόμα σε αχαρτογράφητα νερά, σημειώνοντας πως οι προηγούμενες εκτιμήσεις της κυβέρνησης ήταν πως για να επιτευχθούν τα χθεσινά επιτόκια, ήταν η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, φάνηκε τελικά πως μπορέσαμε να πιάσουμε αυτά τα επιτόκια χωρίς το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης.

 Η αντιπολίτευση τζογάρει μονίμως στο μαύρο και ευτυχώς για τη χώρα, όχι για την κυβέρνηση- έρχονται άλλα χρώματα, ενώ παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος της καταστροφής και με άδεια ταμεία-, ευτυχώς σήμερα τα πράγματα δεν είναι έτσι, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε την ανάγκη να σχεδιαστεί το αύριο με καλύτερους όρους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ