Διπλό χτύπημα του Καρόλου στον Χάρι σε λίγες ώρες -Αφού αρνήθηκε να τον δει, του «έκλεψε» έναν τίτλο

Διπλό χτύπημα του Καρόλου στον Χάρι σε λίγες ώρες -Αφού αρνήθηκε να τον δει, του «έκλεψε» έναν τίτλο

Βασιλικό σνομπάρισμα του Καρόλου στον πρίγκιπα Χάρι, με τον βασιλιά να αρνείται να συναντήσει τον μικρό του γιο. Κι αυτό δεν ήταν το μόνο χτύπημα κατά του πρίγκιπα Χάρι από τον βασιλιά πατέρα του.

Ο Κάρολος επιφύλασσε διπλό χτύπημα κατά του μικρότερου γιου του σε μόλις λίγες ώρες, επιδεικνύοντας ίσως το πιο σκληρό του πρόσωπο. Κατά ορισμένους. Γιατί κατά άλλους είναι μια ακόμη έκφραση δημοσίως και της υποστήριξης του καθήκοντος ως υπέρτατη υποχρέωση.

Πολλοί πάντως σχολιάζουν στη Βρετανία το διπλό αυτό χτύπημα του Καρόλου.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε το μεσημέρι και αποκαλύφθηκε από τον εκπρόσωπο του πρίγκιπα Χάρι. Λίγη ώρα αφότου ο πρίγκιπας προσγειώθηκε στο Λονδίνο ο εκπρόσωπός του αποκάλυψε ότι δεν θα συναντηθεί με τον πατέρα του λόγω του υπερφορτωμένου προγράμματός του. Κοινώς ο Κάρολος είπε στον Χάρι ότι δεν έχει χρόνο να τον δει.

Το δεύτερο χτύπημα ήρθε αργά το βράδυ όταν το Παλάτι έκανε γνωστό ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα παραστεί σε μια κοινή υποχρέωση με τον Γουίλιαμ την επόμενη εβδομάδα και εκεί ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα γίνει αρχισυνταγματάρχης του Αεροπορικού Σώματος Στρατού.

Προτού αποσυρθεί ο πρίγκιπας Χάρι από τη βασιλική ζωή πριν από τέσσερα χρόνια, υπήρχε πάντα η σκέψη ότι θα αναλάμβανε τον ρόλο του αντισυνταγματάρχη της Αεροπορίας, αναλαμβάνοντας επικεφαλής του συντάγματος με το οποίο βρέθηκε στο Αφγανιστάν.

Η ανακοίνωση ότι ο βασιλιάς θα παραδώσει τον ρόλο που κατείχε για 31 χρόνια στον μεγαλύτερο γιο του ήρθε μόλις δύο ώρες αφότου δήλωσε ότι ήταν πολύ απασχολημένος για να δει τον μικρότερο γιο του.

Διπλό σνομπάρισμα του Καρόλου στον Χάρι

«Ο συγχρονισμός είναι το παν», δήλωσε γνώστης των όσων συμβαίνουν στα παρασκήνια του Παλατιού, ενώ ένας άλλος δήλωσε ότι η απόφαση του βασιλιά να μη δει τον δούκα του Σάσεξ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο «θα εκληφθεί ευρέως ως σνομπάρισμα».

Πατέρας και γιος βρέθηκαν χθες σε μικρή απόσταση στο Λονδίνο, καθώς ο Χάρι ήταν στον Λόχο Πυροβολικού και ο Κάρολος αρχικά στο Clarence House και στη συνέχεια στο Μπάκιγχαμ.

Ο πρώην ανταποκριτής του BBC στο Βασιλικό Κοινοβούλιο, Michael Cole, ανέφερε: «Πρόκειται για σνομπάρισμα. Το γεγονός ότι ο βασιλιάς δεν θα δει τον μικρότερο γιο του, τον πρίγκιπα Χάρι, παρόλο που οι δύο άνδρες θα βρίσκονται σε απόσταση δύο μιλίων, δείχνει το βάθος του χάσματος.

Ο άσωτος υιός δεν είναι ευπρόσδεκτος - όχι προς το παρόν, τουλάχιστον. Ο πρίγκιπας Χάρι είναι βέβαιο ότι θα το δει ως αυτό που είναι, την πιο ξεκάθαρη δυνατή ένδειξη του πόνου που έχει προκληθεί. Οι πράξεις έχουν συνέπειες, αλλά σπάνια τα βλέπουμε σε κοινή θέα και τόσο έντονα όσο εδώ.

Ακόμη και ο πρίγκιπας Χάρι είναι βέβαιο ότι πήρε το μήνυμα και πολλοί θα πουν: «Καιρός ήταν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ