Το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Μιωνή - Παππά που κατατέθηκε στη Βουλή

Το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Μιωνή - Παππά που κατατέθηκε στη Βουλή

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής και αφορά την συνομιλία που είχε, όπως υποστηρίζει, με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, στο εξωτερικό στις 21 Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, ο κ. Παππάς του ανέφερε ότι γνωρίζει πως ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «τη δική του ατζέντα» και πως η ηγεσία της κυβέρνησης έχει στοιχεία που δείχνουν ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά».

Ακούστε στο ηχητικό τη συνομιλία του Σαμπύ Μιωνή με τον Νίκο Παππά

 

Στην ανακοίνωσή του ο Σάμπυ Μιωνή, επισημαίνει ότι ο Νίκος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με καμία πράξη εκβίασης,  προσθέτει, ωστόσο,  πως ο κ. Παππάς του ζήτησε «να βγει να μιλήσει» ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Ο κ. Μιωνή υποστηρίζει ότι κατέγραψε τη συνομιλία του με τον Νίκο Παππά, προκειμένου να αποδείξει τον εκβιασμό που δεχόταν, μετά τη συνάντηση που είχαν τον ίδιο μήνα του 2016 με τον κ. Παπαγγελόπουλο στο γραφείο του κ. Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου όπως έχει καταγγείλει ο ίδιος ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης του ζήτησε να δώσει χρήματα ως δήθεν δικαστικά έξοδα σε εκδότη με τον οποίο είχαν δικαστική διαμάχη.  

Στον εισαγγελέα με πρόταση της ΝΔ το ηχητικό που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής

Να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή πρότεινε η ΝΔ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ειδικής κοινοβουλευτικής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η ΝΔ πρότεινε επίσης να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα και τα πρακτικά από την κατάθεση που είχε δώσει στην επιτροπή ο Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην επιτροπή ο κ. Παππάς. Με την πρόταση της ΝΔ συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής. Πηγή του Κινήματος Αλλαγής στην προανακριτική αποδίδει στον εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη την εξής παρέμβαση, αναφορικά με την ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

«Ακούσαμε για λεφτά, πολλά λεφτά. Ακούσαμε για μαγαζί με δική του ατζέντα, ακούσαμε να λένε να φέρει ο υπουργός την εισαγγελέα διαφθοράς, ακούσαμε να υπάρχει πρόσβαση σε φακέλους και δικογραφίες από πολιτικά πρόσωπα ενώ εκκρεμούν. Ακούσαμε για στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι», σχολίασε ο Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «ανέχεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα σας μαγαζί και μάλιστα να ανέχεστε την ατζέντα Παπαγγελόπουλου και για λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές σας δουλειές; Μετά από όσα ακούσαμε σήμερα στην επιτροπή μας από το ηχητικό που μας εστάλη αλλά και με όσα διαφορετικά σχετικά είχε καταθέσει ο Νίκος Παππάς, αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι οι διάλογοι μεταξύ του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή είναι διαφορετικοί και γι΄αυτό πρέπει να στείλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Νίκου Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό. Είναι εντελώς διαφορετικοί πάντως. Εάν τώρα ο κ. Παππάς θέλει να πει ότι αυτή η φωνή δεν είναι δική του, άλλο θέμα». «Είναι πολλά και συγκλονιστικά τα όσα ακούσαμε σήμερα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα αφήσουμε έτσι», είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης και πρόσθεσε: «το χρωστάμε στην αλήθεια και στη Δημοκρατία. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να ξαναγίνουν στη χώρα μας και στη Δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο ρόλος της Επιτροπής. Να αναδειχθεί όλη η αλήθεια. Συντασσόμαστε με την πρόταση της πλειοψηφίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS