Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό είναι το θέμα της σύσκεψης την οποία συγκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην οποία θα συμμετέχουν τρεις υπουργοί και δύο Ευρωπαίοι Επίτροποι.

Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 9:00 και έρχεται λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Λονδίνο. Στη σύσκεψη θα μετέχουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επιτρόπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.

Από το κυβερνητικό σχήμα στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρίσκονται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και η Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα παιδιά, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Γιόχανσον: Απαραίτητο να έχουμε έναν αλληλέγγυο μηχανισμό για το μεταναστευτικό
Η Επιτρόπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον μιλώντας στα ΝΕΑ λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα χαρακτήρισε «απαραίτητο να έχουμε έναν αλληλέγγυο μηχανισμό στο νέο Σύμφωνο (σ.σ. για το μεταναστευτικό)». Παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας ενώ για τη συνάντηση στο Μαξίμου δηλώνει ότι θα τεθεί το ζήτημα των μη αποδεκτών συνθηκών σε ορισμένα καμπ όπως η Μόρια αλλά και οι επόμενες δράσεις της κυβέρνησης για το θέμα.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η κυρία Γιόχανσον θα βρεθεί μαζί με τον Μαργαρίτη Σχοινά στην Άγκυρα και αναφορικά με την επίσκεψή αυτή τόνισε «θέλουμε να ακούσουμε την τουρκική πλευρά και να πείσουμε την Άγκυρα ότι η νέα επιτροπή δίνει μεγάλη σημασία στη σχέση μας με την Τουρκία» προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε με βάση τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και την κοινή Δήλωση».

Η σύσκεψη αναμένεται να διαρκέσει δύο ώρες, καθώς για τις 11:30 είναι προγραμματισμένο ο πρωθυπουργός να παραστεί στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας παραγωγής μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης της ENVIPCO στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί στην Παλλήνη Αττικής.

Φωνές της κυβέρνησης προς την Ευρώπη και εσωτερικές κόντρες στην Ελλάδα
Το μεταναστευτικό παραμένει κορυφαίο ζήτημα στην Ελλάδα, αφού οι ροές από τα νησιά συνεχίζεται και την ίδια ώρα η Ευρώπη δεν φαίνεται να κάνει κάποια έγκαιρα βήματα για να βοηθήσει την κατάσταση στην Ελλάδα.
Ενδεικτικό είναι πως παρά το δριμύ ψύχος και τη μεταβολή του καιρού, μόνο την Τρίτη εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 287 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι 115 είχαν προορισμό τη Λέσβο, οι 45 τη Χίο, οι 60 τη Σάμο, οι 37 τη Λέρο και οι 30 τη Σύμη.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει το σχέδιο της για την αντιμετώπιση του ζητήματος γνωστοποιώντας τα 6 σημεία που θα πρέπει να δοθεί έμφαση.

Την ίδια στιγμή έχει ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τον καταυλισμό στη Μόρια. Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για αδιέξοδο της κυβέρνησης στο προσφυγικό ζήτημα και ότι «ομολογεί ότι τα κλειστά κέντρα θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπάρχουσες ανοιχτές δομές». Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι όταν οι νέες δομές είναι έτοιμες θα κλείσουν η Μόρια και το κέντρο στο Βαθύ Σάμου και διευκρινίζει ότι, μέχρι τότε, ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS