Στο προσκήνιο πάλι η Οικουμενική

Στο προσκήνιο πάλι η Οικουμενική

Οι δανειστές, υπό το φως του αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγήσει η κυβέρνηση το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, επαναφέρουν στο προσκήνιο την έκτακτη προοπτική του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, καθώς η εμπιστοσύνη προς την σημερινή τουθ ΣΥΡΙΖΑ έχει προπολλού εξαντληθεί. Ουδόλως τυχαία δε είναι η αναζωπύρηση της φημολογίας –προερχομένης έξωθεν- για το ενδεχόμενο ενος grexit, στο οποίο επανέρχονται σχεδόν όλες οι γερμανικές εφημερίδες, με την παρατήρηση ότι αυτή είναι μία προοπτική που δεν έχει φύγε απότο μυαλό του Σόϊμπλε.


Από την κυβέρνηση βρίσκονται σε διαδικασία διερεύνησης διάφορα σενάρια είτε για την παραμονή της στην εξουσία είτε για την ηρωϊκή απόδρασή της από αυτήν. Σενάρια που δεν αποκλείουν πάντως την προοπτική της οικουμενικής στην οποία δεν εξωθεί μόνο η επιθυμία των δανειστών και κυρίως του Βερολίνου αλλά ενδέχεται να προκαλέσει και η αναγκαστική φορά των πραγμάτων.


Υπενθυμίζεται σχετικώς ότι οι ξένοι ιστορικώς –ειδικώς δε στις περιπτώσεις που η Ελλάδα βίωνε άσχημες καταστάσεις- «διατηρούσαν» μία πολιτική ασφαλιστική δικλίδα. Κατά τις πηγές αυτές το πρόσωπο το οποίο οι ξένοι θεωρούν ότι παραμένει μία ιδανική εφεδρεία, είναι ο Κώστας Καραμανλής, βασιζόμενοι στην εκτίμησή τους ότι η πολιτική κατάσταση στην χώρα μας θα επιδεινωθεί. Στην παρατήρηση δε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποδεχθεί ένα τέτοιο ρόλο παρατηρούσαν ότι πι σημερινές του ανησυχίες δεν του επιτρέπουν να παραμείνει αμέτοχος στο μέλλον. Και υπενθύμιζαν με νόημα ότι ούτε πρόθυμος ήταν να αναλάβει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κι έμεινε στην θέση αυτή ...12 χρόνια!!!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ