Πυρά Δ. Κουτσούμπα κατά της κυβέρνησης για ασφαλιστικό, προσφυγικό και ΟΛΠ

Το αίτημα των εργατικών-λαϊκών κινητοποιήσεων να αποσυρθεί το ασφαλιστικό ενώνει τους εργάτες όλων των κλάδων, τόνισε ο γ.ε. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας για τις εξελίξεις στο Λιμάνι του Πειραιά, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής «δεν έχει τολμήσει ακόμη να φέρει στη Βουλή το νόμο - λαιμητόμο του ασφαλιστικού».

Ο κ. Κουτσούμπας επέστρεψε στην κυβέρνηση τα περί «προστασίας των αδύναμων», λέγοντας ότι δεν αποτελούν προστασία τα 384 ευρώ εθνική σύνταξη, τα 40 χρόνια δουλειάς και η κατάργηση του ΕΚΑΣ, ενώ αναφερόμενος στην «ανάσυρση από τα συρτάρια της κυβέρνησης του παράλληλου προγράμματος» διερωτήθηκε γιατί δεν έγιναν δεκτές οι τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ σε προηγούμενο νομοσχέδιο της.

Αναρωτήθηκε επίσης από πού πηγάζει η αισιοδοξία και η βεβαιότητα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για κλείσιμο όλων των ανοιχτών μετώπων. «Ή δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει», είπε, προσθέτοντα: «Πώς θα κλείσει την αξιολόγηση η κυβέρνηση; Με ποια νέα μέτρα, με ποιες νέες απαιτήσεις που κάθε τρεις και λίγο βάζει στο τραπέζι το κουαρτέτο ολόκληρο ή ο καθένας τους ξεχωριστά που δείχνει και τις διαφωνίες μεταξύ τους;».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση για τον λαό το γεγονός ότι «το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αναλαμβάνει ρόλο στο όνομα της "φύλαξης" των ελληνοτουρκικών συνόρων και της "καταπολέμησης των προσφυγικών ροών"», επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την συμφωνία σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση του ρόλου των «κατασταλτικών μηχανισμών, όπως η Frontex».

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση που υλοποιεί η κυβέρνηση στο λιμάνι του Πειραιά είπε ότι αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασμένη από τις συνολικότερες επιδιώξεις της αστικής τάξης της χώρας συνολικά για την Αττική «ως πύλης εισόδου, (Αττικό Λιμενικό σύστημα, εμπορευματικό κέντρο, συναρμολόγηση, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορές, logistics, κλπ) που αντικειμενικά θα αλλάξει συνολικά την εικόνα της περιοχής».

Υποστήριξε επίσης ότι ανεξαρτήτως του σχεδίου που θα προκριθεί για το Λιμάνι του Πειραιά, βασική προϋπόθεση του σχεδιασμού της αστικής τάξης είναι η περαιτέρω εκμετάλλευση των εργαζομένων. Γι' αυτό, όπως είπε, «(η αστική τάξη) επιδιώκει να ξεμπερδεύει με ότι έχει απομείνει από εργασιακά - ασφαλιστικά - συνδικαλιστικά δικαιώματα, ΣΣΕ. Γι' αυτό θέλει να μετατρέψει τον Πειραιά και ειδικά τη λιμενική ζώνη σε Ειδική Οικονομική Ζώνη».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι από κανέναν, πλην του ΚΚΕ και των ταξικών δυνάμεων στο κίνημα, δεν αμφισβητείται ότι το Λιμάνι θα αξιοποιηθεί καπιταλιστικά, προσθέτοντας ότι με κριτήριο την καπιταλιστική αξιοποίηση του Λιμανιού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί και ολοκληρώνει την ιδιωτικοποίηση, ενώ με το ίδιο κριτήριο Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για καθυστέρηση υλοποίησης των καπιταλιστικών σχεδιασμών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ